Een bank is een van de belangrijkste meubelstukken in een huis. Het is de plek waar we samenkomen met familie en vrienden, TV kijken, dutjes doen, en nog veel meer. Het is dus geen wonder dat we willen dat onze banken er op hun best uitzien! Als je het geluk hebt een grote bank te hebben, dan heb je nog meer mogelijkheden als het gaat om styling. Hier zijn drie leuke manieren om een grote bank te stylen:

#1 Maak een leeshoekje

Als je een grote woonkamer hebt, dan kun je gemakkelijk een gezellige leeshoek creëren door je bank naast een raam te zetten. Voeg een paar kussens en een throw blanket toe, en je bent helemaal klaar! Een hoekbank is het perfecte meubel voor het creëren van een gezellig leeshoekje. Het hoekontwerp betekent dat er veel ruimte is om je op te krullen met een goed boek, en de bank zelf biedt een comfortabele rugleuning. Bovendien zijn hoekbanken meestal vrij groot, waardoor ze ideaal zijn om op koudere dagen op te kruipen met een dekbed en een deken. Kortom, hoekbanken zijn de perfecte keuze voor iedereen die van lezen houdt, en ze vormen een geweldige aanvulling op elke woonkamer.

#2 Centraal punt

Een grote bank kan hét perfecte middelpunt zijn voor je woonkamer. Om hem echt te laten opvallen, probeer dan contrasterende kleuren te gebruiken. Als je muren bijvoorbeeld wit zijn, probeer dan een zwarte of navy bank. Of, als je muren een donkere kleur hebben, probeer dan een witte of lichtgekleurde bank. Hoe dan ook, door het contrast zal de bank er echt uitspringen. Vergeet niet een deken en wat kussens toe te voegen voor extra gezelligheid! En je kunt zelfs wat planken boven de bank toevoegen om een mini bibliotheek te creëren voor al je favoriete boeken.

#3 Bioscoop is geboren

Plaats je grote bank in een hoek in de kamer, en voeg wat zitzakken of vloerkussens toe voor extra zitplaatsen. Bak wat popcorn en start je favoriete film – je bent klaar voor een avondje uit! Met een grote groep een filmavond organiseren? Zet er dan ook wat stoelen voor rond de eettafel bij, zodat iedereen een fijne plek heeft om te zitten. En als er gasten overblijven, zullen ze het waarderen om op een comfortabele bank te slapen in plaats van op een luchtbed op de grond. Voeg gewoon wat dekens en kussens toe en voila! Je hebt een instant logeerbed.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief