5x de mooiste woonboten

Er zijn niet veel Nederlanders die het aandurven: wonen op het water. Het geeft wel een vast vakantiegevoel. Het deinen van het water, het geluid, de vogels. Eenmaal op een woonboot wil je er vaak niet meer vanaf. En deze vijf woonboten maken dat wij er ook wel een willen!
Bron: Funda

1. Emma 


De Emma is met recht een watervilla te noemen. Deze woonboot is voorzien van meerdere slaap- en badkamers, een jacuzzi en zelfs een heuse gym! Je hoeft de boot dus nooit meer af.

2. One of a kind

Deze unieke woonboot is in 2005 ontworpen door Ronald Hooft. De verschillende woonlagen creëeren een speels effect. Oh en kijk vooral even naar de grote, luxe badkamer mét sauna.

3. Kalf

Deze woonboot is wellicht niet het meest luxe van binnen maar beschikt wel over een heerlijke tuin. Met twee lagen is het een lekker ruim en kun je heerlijk genieten op het water.

4. Ark

Deze woonark is geheel gelijkvloers, maar beschikt wel over een zeer ruime vlonder. Hierop hebben de bewoners een paar heerlijke (lounge) plekken gecreëerd om in de zomer te genieten van de zon.

5. Ouderwets woonschip

Tot slot nog een omgebouwd vrachtschip, midden in Amsterdam. De bewoners hebben gekozen voor een moderne, maar speelse inrichting. De woonkamer/keuken doet een beetje denken aan een gymzaal.