Home » Oogstrelende vloer als basis van droominterieur

Oogstrelende vloer als basis van droominterieur

Door Veerle van Heertum

“Ons team besteedt veel aandacht aan details en onze focus ligt op volledige ontzorging van onze opdrachtgevers. wij brengen de ideeën van architecten en ontwerpers tot leven en ontwikkelen oplossingen op maat. Het doel is om de verwachtingen van de klant elk project weer te overtreffen”, aldus Thomas Malolepszy, mede-eigenaar van buildings vloeren. “Onze relatie met Eric Kuster en zijn team is hierdoor zeer close geworden en maakt het ons mogelijk om bij elk project mee te denken in het creëren van de ultieme woonbeleving voor de eindklant. Door nauw samen te werken, zijn we in staat om volledig nieuwe mogelijkheden te bieden voor alle vloerontwerpen. We bedenken samen nieuwe sexy kleuren en vertalen dit naar het patroon dat hier perfect bij aansluit. Zoals te zien is in de prachtige woning.”

Rolan Cornelissen, head of design bij Eric Kuster Metropolitan Luxury: “De klant wilde een mooi licht appartement behouden, voorzien van luxe, zonder dat het over the top werd. De wisselwerking tussen de diverse materialen alsmede de details die mooi bij elkaar aansluiten, maken het tot een mooi en sfeervol geheel. De basis van het droominterieur wordt gevormd door de exclusieve Eric Kuster-vloer ‘Pearl’, die BUILDINGS Vloeren tot in de puntjes ontwikkelde en verfijnde en die door de vakmensen van het bedrijf op perfecte wijze is gelegd. De vloer is zelfs voorzien van details die je op een jacht zou verwachten. Hiermee verbinden we nieuwe werelden met elkaar. We houden van echte materialen en dat zie je ook terug in dit interieur: de Pearl-vloer, de albasten details en de leren wanden. Het draait uiteindelijk allemaal om het vakmanschap en de passie voor het creëren van perfectie in elk detail.” Thomas: “We willen altijd vooruitstrevend zijn, iets doen wat anderen niet doen en hebben een cultuur gecreëerd met een mindset die maakt dat we elke dag naar kantoor gaan en alles wat hiervoor heeft gewerkt heroverwegen of dat nog wel het juiste is.”

Puur en tijdloos

“Waaraan we de hand van ons bureau herkennen?”, herhaalt Rolan de vraag. “De warmte en de combinaties van pure materialen met een tijdloze uitstraling. Dat is ook waar een interieur van Eric Kuster voor staat. Dit bereikten we door goed te luisteren naar de wensen van de klant en die mee te nemen in het gehele conceptuele plan, dat we stap voor stap voor de klant hebben geschetst. De klant zelf had ook enige expertise en was nauw betrokken bij het project. Mede door zijn enthousiasme, dat groeide naarmate het project vorderde.”

Oogstrelende eyecatchers

“We verrasten de klant met een figuurlijke warme omarming door het interieur bij binnenkomst en het realiseren van een heerlijk leefcomfort. Met mooie symmetrische openhaarden, die de cocktailruimte scheiden van de woonkamer maar er ook weer een connectie mee laten maken. En ook door materialen zodanig te combineren dat in het interieur spanning ontstaat: gepatineerd bronzen details, mooie salontafels in Saint Laurent-natuursteen en daarnaast vloerdetails die aansluiten bij elk detail en elke hoek in dit mooie penthouse. De eyecatchers zijn de details die je ziet bij binnenkomst: de wanden van travertin in combinatie met de stoere latstructuur, om zo deuren optisch te laten verdwijnen. Verder uiteraard de keuken: de waanzinnige hoogte geeft een magisch gevoel van ruimte. Dit is toch de plek waar iedereen lekker bij elkaar komt. De connectie tussen keuken en cocktailruimte wordt benadrukt door een verlichte albasten wand die zeker de aandacht vraagt. Tot slot hebben we nog de unieke wand die dient als roomdivider, met dubbele openhaarden afgewerkt in gepatineerd brons, met mooie details in leer. Zo komen allerlei structuren heel mooi subtiel bij elkaar.”

Thomas van BUILDINGS Vloeren afsluitend: “Het is bijzonder om te zien hoe Rolan zijn creativiteit kan omzetten naar een kloppend geheel. De gekozen materialen laat hij op een waardevolle manier uitkomen. Er ontstaat echt iets magisch, als je dit op de juiste manier doet. We zijn beiden dag en nacht bezig elkaar uit te dagen om elke keer weer iets unieks te kunnen creëren.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

BUILDINGS Vloeren B.V. | Eric Kuster Metropolitan Luxury

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief