Home » Aangenaam bijzonder, bijzonder aangenaam

Aangenaam bijzonder, bijzonder aangenaam

Door Nicole Zaaijer

Op een landelijk gelegen plek tussen twee Brabantse steden verrees een unieke, imponerende en moderne boerderijwoning, die is voorzien van een evenzo indrukwekkend interieur. Maatwerkspecialist Strakk tekende met enkele toppartijen uit het luxe woonsegment voor de realisatie van het droomplaatje, waarin een stijlvolle maatwerktrap de absolute blikvanger is. Het zijn de perfecte afwerking, de op elkaar afgestemde details, het gebruik van hoogwaardige materialen en de eenheid in het totaalplaatje, die het vakwerk van Strakk verraden.

Beeldje
buitenkant

Het was interieurontwerper Luc Thomassen van Thomassen Interieurs die de opdrachtgevers doorverwees naar Strakk en zusterbedrijf HOUS – specialist in luxe woningbouw – voor de realisatie van hun door architect Erik Aarts ontworpen droomwoning. De hoogwaardige kwaliteit, het oog voor detail, maar zeker ook het vermogen om de drukbezette familie volledig te ontzorgen, gaf voor de opdrachtgevers de doorslag om daadwerkelijk een samenwerking met de twee bedrijven aan te gaan. Strakk vulde vervolgens het interieurontwerp van Thomassen Interieurs aan en perfectioneerde het waar nodig.

Majestueuze trap

“De heer des huizes wenste een woning die anders is dan andere. Het mocht bijzonder zijn en verrassen. De verschillende woon- en leefruimtes mochten qua interieur van elkaar verschillen, maar het totaalbeeld moest wel kloppen en warm en geborgen aanvoelen. De belangrijkste wens was een spectaculaire trap, die niet alleen de verdiepingen met elkaar verbindt, maar ook als middelpunt van de woning geldt. En dus niet verstopt in de hal, maar volledig in het zicht”, aldus Marion Alders, directrice van Strakk en samen met ontwerpster Chantal Hoex nauw betrokken bij dit project. Het majestueuze maatwerkobject is in het verlengde van de stijlvolle keuken – het figuurlijke hart van de woning – gepositioneerd en krijgt zo alle aandacht die het verdient.

raampartij

Vrij gevoel in de keuken

Doordat een deel van de zijgevel en het verder met riet bedekte dak van enorme glaspartijen zijn voorzien, valt het natuurlijke licht op fenomenale wijze de leefkeuken binnen en ontstaat in de ruimte – mede door de gecreëerde vide boven het eiland – een heerlijk vrij gevoel. In het imposante kookeiland is een enorme eettafel verwerkt, die vele meters de eetkamer in komt. Omdat de eetkamer een lager plafond heeft – voorzien van houten latten –, ontstaat warmte en geborgenheid in deze ruimte. “Een ander prominent element is het donkere houten blok – gemaakt van wengéfineer – dat centraal in de woning is geplaatst”, geeft Chantal aan. “Het maatwerkobject dient als achterwand in de keuken en we verwerkten onder meer kastruimte en nisjes voor kunst in de wanden. Ook maakten we het thuiskantoor van de heer des huizes in het houten blok.”

.

bank
bed

Baden in het natuurlijke licht

In de luxe woning zijn het de natuurlijke materialen, de stijlvolle meubelen, de verlichting, het behang van D A I S Y J A M E S en de natuurlijke lichtinval die de sfeer verhogen. Zoals bijvoorbeeld in de knusse woonkamer, waarin het plafond van houten latten en het wengéfineer van het haard- en televisiemeubel voor een aangenaam en bijzonder beeld zorgen. Aan de straatzijde realiseerde Strakk op de eerste verdieping het luxe privédomein van de opdrachtgevers. Het als één grote ruimte vormgegeven verblijf heeft de uitstraling van een luxe hotelkamer. Zeer bijzonder is het losstaande bad onder een dakraam, waardoor de bewoners letterlijk baden in het natuurlijke licht.

bad

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

wand in badkamer

Strakk

Van Leeuwenhoekstraat 27

5807 GD Oostrum

Tel: 0478-690333

Thomassen Interieurs

Wilhelminastraat 6

5801 BW Venray

Tel: 0478-582510

HOUS Luxe Woningen

Van Leeuwenhoekstraat 25

5807 GD Oostrum

Tel: 0478-746016

EAA Erik Aarts architect

Citroenvlinder 1

5708 ZD Helmond

Tel: 0492-527525

Verhaag

Horsterwerg 38

5975 NB Sevenum

Tel: 077-4672244

Grezzo

Oostwijk 19

3461 GP LINSCHOTEN

Tel: 06-53134472

Wand- en vloerbedrijf Rongen / Betonlook Creations

Jan Poelsweg 2A

5813 BN Ysselsteyn

Tel: 06-28094295

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief