Home » Aardse, positieve kleuren dé trend van 2022

Aardse, positieve kleuren dé trend van 2022

Door Excellent admin

Vrolijke kleuren

De sombere covidperiode is ten einde, en dat is te zien in de woontrends van 2022. Vrolijke kleuren voeren de boventoon en worden gemixt met aardetinten. Dat betekent het einde van de kantoorkleuren van de baas. Ons huis is geen verlengstuk meer van het werk, maar een plek om je heerlijk thuis te voelen.

Gekleurde muren met een positive vibe

Qua kleurgebruik vallen we dit jaar onder meer beetje terug op de 70’s. Feloranje gecombineerd met groen en bruin doen het dit jaar erg goed in de Nederlandse woonkamers. Na een wat saaier en donker kleurgebruik afgelopen twee jaar, is het nu tijd voor een nieuw begin. Felle kleuren zijn hot!

Dichtbij de natuur

Felle kleuren vind je ook terug in de natuur. En die natuur is iets waar we meer over zijn gaan nadenken de afgelopen tijd. Zelf eten verbouwen en goed voor het klimaat zorgen zijn zaken waar steeds meer mensen mee bezig zijn. Als we het hebben over felle en vrolijke kleuren, dan zijn dit over het algemeen niet pimpelpaars en koningsblauw, maar juist de tinten die je direct terugziet in de natuur. Terracotta-oranje, zonnig geel, olijfgroen en hemelsblauw bijvoorbeeld.

Een precies karweitje

Een muurtje witten kunnen de meeste mensen wel zelf, maar als er een compleet andere kleur op de muur aangebracht moet worden, dan is het belangrijk om precies te werk te gaan, de goede verf te kiezen en gebruik te maken van het juiste gereedschap. Daarom is het slim om een professionele schilder in de arm te nemen als je jouw woonkamer een metamorfose wil geven.

Een vakman zal naar aanleiding van een offerte schilderwerk voor zijn rekening nemen waar jij geen tijd voor hebt. Door te kiezen voor een schildersbedrijf weet je zeker dat de gekleurde verf alleen op de muur terecht komt, en niet op het plafond en je meubels, dat de goede verf op een ondergrond wordt gebruikt en op de juiste manier wordt aangebracht.

Einde van sombere kantoortijden

Een nieuwe start, een fris begin, het einde van sombere tijden. De positieve vibe van de trends van dit jaar bevalt ons wel. De vrolijke kleuren zorgen niet alleen voor een goed humeur, maar de combinatie met het aardse zorgt er ook voor dat de woonkamers heerlijk warm aandoen. Heel fijn, want van die kantoorvibe die we onbewust creëerden met al dat thuiswerken willen we nu eindelijk wel eens af. Dankzij de nieuwe kleuren op de muur wordt ons huis weer écht van ons.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief