Home » Villa in water

Villa in water

Door admin

Acquasa Rijfers

De naam van deze villa geeft kort weer waar de droom van onze opdrachtgever mee begon: een villa aan het water.  Het team van Mattone Bouwmeesters heeft zich ingespannen om deze droom waar te maken.

De villa wordt gebouwd aan het schitterend watergebied van de Nieuwkoopse plassen. Omdat het water centraal staat hebben we van het kavel een eiland gecreëerd.  Op dit eiland is een woning ontworpen die er vooral op gericht is om het schitterende uitzicht vanuit iedere ruimte te laten ervaren.

Maquette Acquasa

Villa in water
render villa water

Indeling

Het “wonen” is centraal gepositioneerd rondom de haard. Aan beide zijden is ruimte gecreëerd voor “ontspannen” d.m.v. een overdekt zwembad en geïntegreerd botenhuis.

Varen staat namelijk centraal in het leven van deze opdrachtgever, zowel zakelijk als privé. Vanzelfsprekend was er dan ook de uitgesproken wens om een boothuis te realiseren. Bij het maken van het ontwerp is dit boothuis aan de woning gekoppeld. Je vaart letterlijk je huis binnen.

De verdieping is verdeelt in een slaapvertrek (met badkamer en inloopkast) en een apart deel bestemd voor gasten. In de vormgeving zijn deze twee delen ook herkenbaar.  In de kelder zijn de ruimtes die geen daglicht behoeven, zoals garage en installatieruimte.

render lifestyle

Uitstraling

Het ontwerp is ook geïnspireerd op de omgeving. Met de materialen willen we dit benadrukken. Er is veel glas gebruikt om het vrije zicht op het water optimaal te benutten. De deurpartijen en privacy-lamellen zijn van hout, wat aansluit op het beeld van riet hetgeen veel terug komt in de omgeving.

Met het stucwerk creëren we een eigentijds karakter. Het terreinontwerp vormt de overgang van de kubistische vormen naar de grillige omgeving.

Over het hele terrein en dóór de woning loopt een wand als zichtlijn. Deze wand wordt gemaakt van “gestapelde turfblokken” met een verwijzing naar de turfwinning, waar de Nieuwkoopse plassen door ontstaan zijn. De wand begint bij de toegangsbrug, eindigt bij de vlonder in het water, en is ook in het interieur verwerkt.

Er valt véél meer te vertellen over het ontwerp. Het team van Mattone Bouwmeesters vertelt u graag meer hierover.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief