Home » Adembenemende transformatie

Adembenemende transformatie

Roelfien Vos Interior Design & Architecture

Door Veerle van Heertum

Sierlijke elegantie. Hoogwaardig comfort. Rijke materialen. Een luxe en harmonieus geheel. Het door Roelfien Vos Interior Design & Architecture ontworpen interieur verrast en verwarmt en weerspiegelt de dromen en wensen van de opdrachtgevers. De topdesigner en haar team tekenden niet alleen voor de prachtige uitstraling van het totaalbeeld, maar creëerden tevens een indeling die aansluit bij de leefwijze van het gezin. Het resultaat is een krachtige én prachtige woning, die een sterke relatie met de omgeving heeft.

De bestaande woning verkeerde op z’n zachtst gezegd in een verouderde staat. Het was vooral de ligging die het huis uniek maakte: aan de voorzijde kijk je uit over het water en de skyline van Amsterdam en aan de achterzijde heb je prachtige vergezichten over landelijk gebied. Het interieur en het exterieur van de drie verdiepingen tellende woning werden volledig gestript en met zorg, creativiteit, liefde en vakwerk getransformeerd tot een prachtige parel, waarin de bewoners op de voor hen meest ideale wijze kunnen leven en genieten.

Heerlijke flow

De drie verdiepingen werden in het ontwerp voorzien van ruimtes met een lichte, ruimtelijke beleving die onderling veel connectie met elkaar hebben, waardoor een natuurlijke flow ontstaat. “Een uitdaging op de begane grond waren de vrij lage plafonds. In het ontwerp hebben we een groot gevoel van ruimtelijkheid beoogd waardoor de leefomgevingen hoger lijken. Dit wordt versterkt door geïntegreerde verlichting in het plafond en grote raampartijen aan de achterzijde, waardoorheen ook de buitenomgeving op ultieme wijze kan worden ervaren”, aldus Roelfien.

Verrassing

Rijke en warme materialen, stijlvol maatwerk en sfeerverhogende verlichting gaan in het interieur een perfect huwelijk aan. Roelfien: “Het is de mix van kleuren, materialen en patronen die het interieur een luxe toets geven en waardoor een gelaagdheid ontstaat, die steeds weer voor verrassing zorgt.” Tussen de rijk ingerichte living en de aansprekende maatwerkkeuken – voorzien van een royale eettafel – ontwierp Roelfien een imposante roomdivider, waarin de open vakken plaats bieden aan persoonlijke accessoires en kunstwerken. In het maatwerkobject is een haardpartij verwerkt en aan de zijde van de living zorgt de televisie voor extra vermaak.

Sereen en uniek

Het meest trots is Roelfien op de uitstraling van het privédomein van de opdrachtgevers, dat op de bovenste verdieping van de woning is gelegen. Een unieke ruimte, waarin comfort, schoonheid, luxe en sereniteit elkaar omarmen en niet meer loslaten. In de exclusieve dressing combineren de op maat ontworpen grepen van geborsteld messing op prachtige wijze met de donkere kasten en de lichte vloerbedekking. Het lieflijke bankje maakt de ruimte compleet. En naar de majestueuze badkamer blijf je kijken. Een droomplaatje, dat klopt en woonperfectie overstijgt. Een kunstwerk, dat de adem beneemt.

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Roelfien Vos Interior Design & Architecture | Van Boven

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief