Al vijfentwintig jaar bijzondere tuinen

Kwaliteitstuinen

Vincent Bindels was nog maar net twintig jaar oud toen hij vol dromen en ambitie naar de KVK toog om zijn bedrijf in te schrijven. Vijfentwintig jaar later kijkt het met gepaste trots naar zijn kindje dat in de loop der jaren uitgroeide tot een specialist op het gebied van ontwerp en aanleg van kwaliteitstuinen.

Maatwerk-tuinen die hij al dan niet verrijkt met een eveneens door zijn bedrijf gerealiseerd zwembad. “Alles valt of staat met een goede basis zowel bij het ontwerp als bij de aanleg”, aldus de ervaren en jubilerende vakman.

Van ontwerp tot de aanleg

“De grote kracht van Tuinservice Bindels is dat wij het gehele proces in eigen beheer uitvoeren. Van het ontwerp tot de aanleg van de tuin en het eventuele zwembad. Ons team beheerst alle benodigde disciplines om kwaliteitstuinen aan te leggen”, geeft Vincent aan.

Als eigenaar is hij verantwoordelijk voor de ontwerpen van de tuinen, maar steekt hij tevens de handen uit de mouwen om de tekeningen naar de werkelijkheid te vertalen.

“Bij al onze projecten ben ik betrokken en geld ik als het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers. Dat zorgt voor korte lijnen en een heldere communicatie en dat leidt uiteindelijk weer tot soepele samenwerkingen.”

Zwembadspecialist

In de loop der jaren zag Vincent Bindels de waarde veranderen die bewoners aan tuinen hechten. “De tuin is veel belangrijker geworden. De luxe, het comfort en de beleving die mensen binnen ervaren, wensen ze ook buiten. Zowel in grote als in kleinere tuinen”, geeft de specialist aan.

Tijdens zijn rijke loopbaan kreeg Vincent tijdens projecten steeds vaker de vraag of hij ook een zwembad kon realiseren. Nadat hij eerst enkele baden met andere partijen aanlegde, besloot hij ook dit aspect in eigen beheer uit te voeren. Een goede keuze, want zijn veelzijdig opererende bedrijf geldt thans als hét adres voor de volledige aanleg van uw zwembad en zwemvijver.

“Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van complete bouwkundige zwembaden en zwemvijvers, maar ook polyester baden en opzetbaden behoren tot de mogelijkheden. Wij verzorgen de volledige aanleg van grondwerk tot en met de gehele technische installatie, filtering en verwarming. Van A tot Z dus. Net zoals bij onze tuinen.”

Goede basis

“Alles valt of staat met een goede basis. Zowel bij het ontwerp als bij de aanleg”, geeft Vincent Bindels aan.

“Tijdens het eerste gesprek – dat immer plaatsvindt bij de mensen thuis – breng ik de wensen en eisen in kaart en bekijk ik de situatie. Dit samen zorgt voor een goede basis om op verder te bouwen. Bij de uiteindelijke aanleg is het van doorslaggevend belang dat de letterlijke basis waarop we gaan bouwen perfect is. De ondergrond waarop het gras wordt gelegd, de bestrating wordt aangebracht of planten en bomen worden geplant, moet in optimale staat verkeren”, besluit de ervaren vakman.

Vijfentwintig jaar Tuinservice Bindels. Vijfentwintig jaar veelzijdige kwaliteitstuinen. Vijfentwintig jaar vakmanschap.

“Nog elke dag ben ik blij dat ik deze stap in 1995 nam. De opvolging? Mijn jongste zoon gaat dit jaar meedraaien. We gaan ontdekken of hij net als ik passie voor dit vak heeft.”