Piastrelle goes Saint-Tropez!

Piastrelle goes Saint-Tropez!

Kunstwerk op de bodem van het zwembad

Een waar kunstwerk van mozaïek op de bodem van een nieuw aangelegd zwembad. Een prikkelende en oogstrelende creatie die niet alleen aansluit bij de expliciete wens van de opdrachtgever, maar ook nog eens op lijkt te gaan in de prachtige omgeving. “De opdrachtgever van dit project raakte gefascineerd door de pointillistische stroming binnen de schilderkunst. De afbeelding op de bodem van het zwembad, naar een schilderij van Paul Signac, is door ons vertaald naar een mozaïek met dezelfde pointillistische eigenschappen”, aldus Alexander Nickel. Het resultaat is verbluffend en een toonbeeld van de klasse en creativiteit van zijn veelzijdige ontwerpstudio Piastrelle.

Piastrelle is een ontwerpstudio voor verbouwingsconcepten/interieurarchitectuur en speciaalzaak voor maatwerk natuursteen, mozaïeken, designtegels en sanitair. Alexander en zijn vakbekwame team realiseren verbouwingen en ontwikkelen concepten voor grachtenpanden en luxe appartementen in Amsterdam. “De laatste jaren neemt dit een vlucht en zijn we deze tak steeds meer aan het uitbouwen. Daarnaast assisteren wij veel projectontwikkelaars, investeerders en architecten met de materiaalkeuzes”, legt Alexander enthousiast uit. Naast bekende A-merken laat Piastrelle ook bijzondere producten speciaal produceren, waardoor projecten een nog exclusievere uitstraling krijgen.

Verrassende ontwerpen

Voor een gedetailleerde, ruimtelijke architectuur en interieurstyling is niet alleen lef nodig, maar ook een ontwerper die de droom van zijn opdrachtgever kan meedromen, sturen en realiseren. En natuurlijk een opdrachtgever die weet hoe belangrijk details zijn bij de realisatie van zwembaden, terrassen, badkamers, interieurs en meubels. Met verrassende ontwerpen realiseert ontwerpstudio Piastrelle oplossingen die tijdloos van karakter zijn. De showroom, gelegen in het meest luxueuze shopgebied van Nederland, toont een combinatie van hoogwaardige materialen en de medewerkers blinken uit door de zeer persoonlijke benadering van de bezoekers en opdrachtgevers. De afgelopen decennia laten zien dat vele klanten hun weg weten te vinden naar Piastrelle om hen te betrekken in het realiseren van hun persoonlijke woonwensen.

Veelzijdigheid van Piastrelle

Het getoonde project is een prachtig voorbeeld van een made to measure-ontwerp dat tot stand is gekomen in samenwerking met partners van Top Shops Nederland, een alliantie van de mooiste bedrijven in Nederland die stuk voor stuk staan voor vakmanschap en kwaliteit. Op een netwerkevent van Top Shops Nederland raakte de opdrachtgever onder de indruk van het werk en de klasse van Piastrelle en zag hij Piastrelle als de aangewezen partij om bij te dragen aan zijn droomzwembad en de drie badkamers in zijn totaal gerenoveerde woning in het mondaine Saint-Tropez. Ook vroeg hij de zeer ervaren Alexander Nickel voor advies omtrent de materiaalkeuze voor de gevel en het interieur van de woning.

Vakwerk op de zwembadbodem

Zoals gezegd was de heer des huizes gefascineerd door de pointillistische stroming binnen de schilderkunst en bleek hij weg te zijn van de werken van Paul Signac. Een bekende schilder die in het verleden woonde en werkte in de omgeving van Saint-Tropez. Samen met de opdrachtgever bekeek Alexander tal van werken van Signac en vonden ze uiteindelijk het in hun ogen perfecte werk. Het beeld was bekend, maar waar vind je de meest geschikte mozaïeksoort om dit omvangrijke project op de bodem van het zwembad te klaren? De zoektocht naar perfectie leidt Alexander naar een Spaanse mozaïekfabriek. “Zij produceren prachtige steentjes met een authentieke uitstraling. Ze lijken zo uit de jaren ’20 te komen en passen prachtig bij de stijl en uitstraling van de woning. Een dergelijke opdracht hadden ze nog nooit uitgevoerd, maar ik geloofde heel erg dat de steentjes voor het beste resultaat zouden zorgen.” Met het werk van Signac als leidraad ging Alexander zeer secuur te werk om de voor de bodem van het zwembad perfecte beeld te realiseren. “Ik hield heel erg rekening met de kleurstelling van de steentjes. Zeker in de verschillende overgangsgebieden van het werk. Het was een hele uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Met deze prachtige bodem gaat het zwembad op in de omgeving en de bewoners genieten elke dag weer van het resultaat.”

Piastrelle

EXCELLENT | magazine