Pivot, charmant wandmeubel

Pivot, charmant wandmeubel

Opbergmeubel

Pivot, een product van de Nederlandse tafelfabrikant Arco, is een charmant en elegant wandmeubel. Opvallend aan Pivot zijn de hoge tafelpoten, de speciale scharnierfunctie en de twee lades die tegelijk kunnen worden uitgetrokken. Met dit ontwerp hebben de Israëlische designer Shay Alkalay en zijn Londense studio Raw Edges een praktisch opbergmeubelgecreëerd dat ideaal is voor de vele dagelijkse dingetjes die anders rondslingeren. Het ranke, ruimtebesparende kastje is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: behalve in diverse varianten van massief hout ook in 12 trendy nieuwe Arco-kleuren.

Schuifladen

De schuifladen van Pivot lopen niet over rails, maar gaan open en dicht met behulp van een scharniermechanisme – hetzelfde mechanisme dat Arco vroeger gebruikte voor zijn naaidozen en gereedschapskisten.

Zwaartekracht

Shay Alkalay heeft tot in het kleinste detail onderzocht hoe deze traditionele techniek – de beweging en de werking van de zwaartekracht – functioneert. Dit heeft hij vervolgens vertaald naar een modern meubel. Het geometrische, strakke lijnenspel onderstreept het uitgekiende concept en geeft het minimalistische ontwerp tegelijk zijn elegante uitstraling. Pivot is oorspronkelijk ontwikkeld voor de gang. Dankzij de verfijnde constructie past hij echter in alle smalle vertrekken.

Over Arco

Het Achterhoeks familiebedrijf uit Winterswijk ontwerpt, ontwikkelt en produceert al sinds 1904 tafels en bijbehorende meubelen zoals stoelen, kasten, klein meubilair en accessoires. Alle producten worden in de eigen fabriek geproduceerd, het liefst met lokale materialen. Vakmanschap, duurzaamheid en innovatie staan hierbij voorop. Arco gebruikt de nieuwste technieken en maakt meubels die opvallen door hun verfijnde detaillering en een hoog aanraakgehalte. Het bedrijf werkt met bekende ontwerpers uit Nederland en andere landen. Inmiddels staat de vierde generatie Van Ast aan het roer. Omringd door meer dan 50 gedreven vakmensen bouwt Jorre van Ast – opgeleid als designer – voort op een stevig fundament.

Arco

EXCELLENT | magazine