Verbouwing van een klooster tot woonhuis in Berchem Antwerpen

Verbouwing van een klooster tot woonhuis in Berchem Antwerpen

Bart van Wijk

De verbouwing bestond uit het optrekken van 6 kamers tot een open structuur met mooie aslijnen en doorzichten. Door het openbreken van vloeren en plafonds en het creëeren van nissen in de tussenmuren ontstonden er spectaculaire horizontale en verticale perspectieven. Al het stuukwerk werd verwijderd om het monumentale karakter te tonen.

Een glazen loopbrug met een kader van blank staal (zichtbare lasnaden) loopt over de bovenste verdieping met het zicht over de traphal beneden. De zijwanden van de keuken kolomkasten zijn bekleed met scheepsstaal, de kasten zijn van Palissander fineer.

Na verschillende pogingen zei de meubelmaker: “Het resultaat is beangstigend mooi”. De stoelen van de keuken komen uit een oude bioscoop. We hebben beelden van het klooster een prominente plaats gegeven. Verlichtingsarmaturen van Modular verlichten de zwarte met indirecte LED-verlichting.

Tevens werd er een televisiemeubel ontworpen met aan de achterzijde ene geïntegreerde kantoorfunctie.

Al het meubilair en boekenwand zijn op maat gemaakt. De vloeren zijn van Belgische Hardsteen in combinatie met Amerikaans Walnoten.

 

  

EXCELLENT | MAGAZINE