Winterse burger met rode biet

Winterse burger met rode biet

De temperatuur daalt dus is het tijd voor heerlijke winterse gerechten!

Ingrediënten

  • 4 broodjes
  • 500 gr rundergehakt
  • Snuf nootmuskaat
  • Snuf peper en zout
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 50 gr blauwe kaas / gorgonzola
  • 1 appel
  • Handje rucola
  • 8 halve walnoten
  • 100 gr rode bietjes julienne (of rode kool)
  • Honing mosterd saus

Materialen

  • appelboor

Bereiding
Meng het gehakt met het ei, snuf nootmuskaat, peper, zout en paneermeel tot een stevig mengsel. Kneed er 4 flinke burgers van en zet ze zolang in de koelkast. Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor (of mesje). Snijd in plakken. Verhit een beetje boter in een pan en bak de appelringen ca 3 minuutjes tot ze iets zacht beginnen te worden. Haal ze uit de pan en zet apart.

winterse-burger-svs01.jpg
winterse-burger-svs02.jpg
winterse-burger-svs03.jpg
winterse-burger-svs04.jpg

Bak vervolgens de burger in dezelfde pan mooi goudbruin en gaar in ca 8 minuten. Snijd de broodjes open en verdeel wat rucola er over. Leg een burger er op en een appelring. Verdeel wat rode biet er over en kruimel er wat blauwe kaas en walnoot over. Maak deze winterse burger af met een beetje honing mosterd saus.

EXCELLENT | MAGAZINE