Alain Ducasse au Plaza Athénée

Alain Ducasse au Plaza Athénée

Wanneer je een weekendje weg plant naar Parijs hoort hier natuurlijk ook een culinair hoogstandje bij. 

 

 

Bij Alain Ducasse au Plaza Athénée vind je luxe van het hoogste niveau. Zowel in het eten als in het interieur. Alain Ducasse heeft zijn keuken gebaseerd op de trilogie van vis, groente en granen, wat het grootste deel vertegenwoordigd van het menu. Deze trilogie heeft een speciale bedoeling: om gezonder te eten terwijl we de aarde respecteren.

”Ik ben ervan overtuigd dat het nu het moment is om haute cuisine te ontwikkelen met deze moderne producten. Naar mijn mening zijn ze geen beperking. Het is een wereld aan nieuwe smaken die ik mijn gasten bied om te ontdekken.”

 

Château de Versailles
De groenten en fruit geserveerd uit het restaurant komen uit de koninklijketuin van Versailles. Alain Baraton, hoofd hovenier van het Trianon en Grote Park van Versailles, en Alain Ducasse hebben een bijzondere relatie gesmeed. Waardoor gasten kunnen genieten van exclusief voor hun geteelde groenten en fruit. Om dit te bereiken is de Jardin de la Reine van het Trianon weer terug gebracht naar teelgrond voor oa pompoen, courgette, aubergine, groene bonen, uien, rabarber enz..

 

Echte verse vis
In het restaurant wordt alleen échte verse vis geserveerd. De vaste visser, Gilles Jégo, gaat elke ochtend rond 3 a 4 uur het water op om vis te vangen. Alleen de mooiste en verste vis gaat door zijn selectie. Ze zijn nooit langerdan 3 uur op zee om ervoor te zorgen dat de vis ’s avonds écht vers op het bord ligt.

Uiteindelijk komt alles samen op het bord. De juiste keuze aan graan wordt gemaakt om het geheel te verbinden; spelt, Camargue zwarte rijst, boekweit of verschillende soorten quinoa. De natuurlijke smaken van de producten worden in tact gelaten en op prachtige wijze gepresenteerd. Wil je meer te weten komen over dit restaurant of wellicht een tafel reserveren?
Bekijk dan de site!

EXCELLENT | Magazine