Bijvoet Schilderijen

Bijvoet Schilderijen

Schilderen over grenzen

Als een kunstverzamelaar de schilder vraagt om een schilderij over haar reizen te maken is zij in eerste instantie verbaasd, maar ook gefascineerd… De meeste schilders nemen hun eigen ervaringen als onderwerp en dat doet Caroline Bijvoet ook. Zij schildert havens, schepen, gebouwen; dingen die door mensen zijn gemaakt en die langzaam verkruimelen in de tijd.

De verzamelaar legt een hele collectie foto’s van dieren op tafel, terwijl de schilder luistert naar de verhalen die daarbij horen. Het is de luxe van het reizen, het zijn de persoonlijke belevenissen die je hebben gebracht tot waar je nu bent. Dat geldt voor een persoon en in zekere zin geldt dat ook voor waar bijvoorbeeld een onderneming nu staat. Vanuit dat inzicht vertaalt Bijvoet beelden naar een reispaneel dat deel uitmaakt van het interieur.

Zelf reist Bijvoet graag en van elke reis neem je iets mee; herinneringen die rond dwarrelen in beelden. In de serie ‘Detroit’ bijvoorbeeld is in heldere kleuren de neerslag daarvan te zien: de vergane glorie uit een industrieel tijdperk van een wereldstad. Met rauwe skeletten van fabrieken, stalen kranen en in geen mijlen een levende ziel te bekennen.

In opdracht schildert Caroline Bijvoet reispanelen waarin zij de ervaringen van haar opdrachtgever in kleur, compositie en vorm omzet. Bij het schilderen bepaalt alleen het doek de grenzen; geen zwaartekracht, wetten en regels, normen of praktische bezwaren… en dat is voor een schilder die ook architect is een ware bevrijding. Je kunt doen wat je wilt, verbeelden wat je wilt en weglaten of toevoegen wat je verkiest. Een reispaneel brengt belevingen over grenzen heen.

Uw eigen reispaneel? Kijk eens op:
www.bijvoet-schilderijen.nl/

of neem contact op via:
[email protected]
facebook.com/bijvoet-schilderijen

       
De Fabriek Delfshaven
Mathenesserdijk 414E
3026 GV Rotterdam

t 010-2440403
m 06-51714493

EXCELLENT | Magazine