Binnenkijken ​in een bijzondere keuken

Binnenkijken ​in een bijzondere keuken

Exclusieve allure

De unieke combinatie van olijfhout, koper, roestvrijstaal en tuigleder geeft deze keuken in een voormalige stadsvilla in Den Haag een ongekend luxe aanzien. Tegelijkertijd is de keuken ingetogen en uitgebalanceerd. Deze keuken is gebaseerd op het exclusieve concept Corio, een

ontwerp van Eric Kant voor Tieleman Keukens. “Slechts een bezoek aan de showroom was nodig om de Engelse opdrachtgevers te overtuigen van de unieke waarde van deze keuken”, vertelt adviseur Robbert Deurloo.

Verhaal

Achter elk materiaal dat in deze keuken is verwerkt, schuilt een verhaal. Het olijfhout is dusdanig geselecteerd, dat het fineerbeeld horizontaal doorloopt. Het tuigleder, uit de buffelnek, is afgewerkt met stiksels. De koperen stollen zijn tot precies de juiste kleur verzuurd en blank gelakt. Achter de verticaal geslepen roestvrijstalen deuren, waarachter de koeler en vriezer schuilgaan, zijn de randen prachtig omgezet en, om de hoogte te benadrukken, verticaal geborsteld.

Koninklijk

En dat is nog niet alles, vertelt Robbert. “De plinten, afzuigkap, luifel en greeplijsten zijn afgewerkt met spuitmetaal. Daarbij wordt een vloeibaar metaal op een gladde ondergrond gespoten en dat geeft een hele bijzondere uitstraling.” Behalve mooi is de keuken ook praktisch. “Vlekken in het leer kunnen letterlijk met een föhn worden verwijderd en het werkblad van Dekton is onverwoestbaar.” Een keuken vol unieke materialen, op een uitgebalanceerde manier toegepast: alleen zo’n keuken past in zo’n koninklijke omgeving.

Identikit
Materialen: olijfhout, roestvrijstaal en tuigleder voor de kastfronten, koper voor de stollenwanden, Dekton voor het werk-blad en spuitmetaal voor overige details.

Apparatuur: koffiemachine, combi-oven, grote oven, stoomoven, wijnklimaatkast en vaatwasser van Miele, afzuigkap van Novy, kookplaat van ATAG en Fusion. Kraan van Quooker.

Tieleman Keukens

EXCELLENT | magazine