Burobas zorgt voor transformatie

Burobas zorgt voor transformatie

Burobas geeft interieur van IGS GeboJagema met grondige transformatie een passend en vriendelijk gezicht;  Open, transparant en huiselijk

Waar staat je bedrijf voor? Wat produceer je? Wie ben je en wat wil je uitstralen? Stuk voor stuk heldere vragen die Bas van Rooij en Jacco Selles van Burobas stellen aan de directie van IGS GeboJagema, het Eindhovense tech-bedrijf dat matrijzen produceert voor de wereldwijde  medische industrie. Onder meer aan de hand van de antwoorden op deze vragen, een programma van eisen en een duidelijk beeld van de wijze waarop bezoekers en medewerkers zich in het pand bewegen, ontwerpt en creëert Burobas, in samenwerking met enkele toppartijen, een compleet nieuwe uitstraling van het interieur van het voormalige Philips-pand aan de Eindhovense Kennedylaan.

Gesloten sfeer
Voor de grote transformatie was in de entree van het bedrijfspand sprake van een gesloten sfeer. Bezoekers moesten op een bel duwen om zich te melden, waarna medewerkers van IGS GeboJagema vanachter de gesloten wand de hal inliepen om ze welkom te heten. “Dat is niet meer van deze tijd en gelukkig zag de directie van het bedrijf dat ook in. Thans stappen bezoekers een open en transparante ruimte in, waar ze oogcontact hebben met de gastvrouwen én waar ze hartelijk welkom worden geheten”, benoemt Bas van Rooij, mede-eigenaar van Burobas, het Eindhovense bedrijf dat uitblinkt als interieurontwerper voor kantooromgevingen, het onderwijs en de zorgsector, een groot verschil ten opzichte van de vorige situatie.

Verschuren Interieurbouw is o.a. verantwoordelijk voor dit expositiemeubel

“De gecreëerde zichtlijnen dragen bij aan het open karakter van het pand, dat ruimte biedt voor ontmoeting ter bevordering van het werkproces. In het interieur zijn open werkplekken afgewisseld met gesloten werkplekken en zien we vergaderruimtes met verschillende afmetingen en functies. We hebben gekozen om grote glasoppervlakten in de afgesloten ruimtes te combineren met akoestische wanden”, aldus projectleider en interieurarchitect Jacco Selles.

IGS-experience
Naast het gastvrije en open karakter van de fraaie ontvangstruimte, heb je thans als bezoeker ook direct een duidelijk beeld van de zeer specialistische producten van IGS GeboJagema.

De touwgordijnen zijn gemaakt door de Lijnenspecialist

Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping beleef je een ware IGS-experience. “In de ontvangstruimte is een monumentale trap met een grote half transparante vakkenkast geplaatst die beiden zijn uitgevoerd in de kunststof Dual Satin. De kast verbindt de begane grond visueel met de eerste verdieping. In de kast staan ‘blow-ups’ van IGS-producten tentoongesteld als een verticale tentoonstelling die je kunt bewonderen op het moment dat je je als bezoeker verplaatst tussen de twee verdiepingen”, benoemt Bas van Rooij met gepaste trots de twee absolute blikvangers in de ruime foyer.

De akoestische wolvilten roomdividers zijn van LAMA concept

Zijn collega Jacco Selles vult aan: “Omdat het hart van het bedrijf – de plek waar de matrijzen door de technische vakmensen worden geproduceerd – ook na de grondige transformatie achter gesloten deuren verscholen diende te liggen, hebben we ervoor gekozen het hart toch deels zichtbaar te maken door grote en kleine doorbraken te maken in de bouwkundige schil tussen de ontvangstruimte en de fabriek. Op deze schil is het verhaal en daarmee de identiteit van IGS te zien op een 70 meter lange print. Tevens worden in de museaal vormgegeven glazen kubussen de producten stapsgewijs tentoongesteld. Ook hebben we op diverse plekken loungehoeken gemaakt waar bezoekers en medewerkers rustig kunnen werken of overleggen.”

PuurKurk heeft deze prachtige kurken achterwand verzorgd

Een huiselijk werkcafé
De directie van IGS GeboJagema vroeg het creatieve team van Burobas ook om de bedrijfskantine grondig te restylen. Geen saaie en sfeerloos verlichte zaal meer, maar een fijne plek die voelt als een warme huiskamer. Een ruimte waar je niet alleen op een prettige wijze van je pauze geniet, maar ook een setting waar medewerkers informeel met klanten of vertegenwoordigers plaats kunnen nemen. Jacco Selles: “Door met veel eikenhout, kurk en taupe- en zwarttinten te werken, hebben we een prettige ontmoetingsruimte gecreëerd. De twee lange Chesterfield-banken markeren de loungeruimte en dragen bij aan de fijne ambiance in de bedrijfskantine, die we nu ook wel als eet- en werkcafé kunnen omschrijven.”

Domotica systeem, ingebouwd projectiescherm en inbouwluidsprekers geleverd door Audio TV Centrum

Bas van Rooij afsluitend: “Het huiselijke karakter, de zichtlijnen, de diverse doorkijken naar de fabriek en het duurzame karakter zijn duidelijke ingrepen van Burobas die je terugziet in dit nieuwe bedrijfsinterieur. Maar bovenal past het eindresultaat als een maatpak voor de medewerkers van IGS GeboJagema. En dat is het grootste kenmerk van ons als bureau: wij creëren unieke interieurs die volledig aansluiten op de wensen van onze opdrachtgevers en passen bij het bedrijf of organisatie.”

Deelnemende partijen:

LAMA Concept: Verantwoordelijk voor de akoestische wolvilten roomdividers
Puurkurk: Verantwoordelijk voor de kurken achterwand in de kantine
Audio TV Centrum:  Verantwoordelijk voor domotica systeem, ingebouwd projectiescherm en inbouw luidsprekers in de presentatieruimte
Verschuren Interieurbouw BV: Verantwoordelijk voor realisatie van het maatwerk meubilair
Lijnenspecialist: Verantwoordelijk voor gordijnen roomdividers
J. Kramer Elektrotechniek: Verantwoordelijk voor de E-installaties
Desque Eindhoven: Verantwoordelijk voor losse inrichting

Zelf contact opnemen met Burobas voor een project? Bekijk dan de site!

EXCELLENT | Magazine