DE ULTIEME SNACKREEP!

DE ULTIEME SNACKREEP!

De snackreep der snackrepen, zo noem ik dit heerlijke snackreep recept. Echt een aanrader als je op zoek bent naar een makkelijk, lekker en verantwoord tussendoortje. Lees je mee?

Veel variatiemogelijkheden

Heb je geen zin om iedere dag een stuk fruit of voorverpakte snack te eten als tussendoortje? Dat begrijp ik helemaal! Afwisseling in je snacks maakt je (gezonde) voedingspatroon lekker, leuk en makkelijker te houden. Deze snackrepen passen daar perfect in! Ze zijn makkelijk in grote hoeveelheden te maken en ideaal om in te vriezen. Je kunt zelf ook afwisselen met de ingrediënten zodat je elke keer een andere variant kunt maken. Gebruikt bijvoorbeeld eens ander noten, zaden of pitten en kies een keer voor ander gedroogd fruit in plaats van dadels. Variatiemogelijkheden genoeg!

De ultieme snackreep

Ingrediënten (16 snackrepen)

  • 100 gram dadels
  • 75 gram cashewnoten
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • 60 gram zaden en pitten (lijnzaad, pompoen- en zonnebloempitten)
  • 60 gram honing
  • 30 gram kokosolie
  • 15 gram kokosrasp

Zo maak je het

Meng in een kom het havermout, amandelmeel en lijnzaad. Hak de cashewnoten grof. Bak de cashewnoten samen met de pompoen- en zonnebloempitten in een droge koekenpan totdat de noten gaan geuren. Meng twee eetlepels warm water met het honing en voeg toe aan de pan. Laat dit indikken totdat het meeste vocht is verdampt. Smelt ondertussen de kokosolie in een pan. Voeg het kokosolie met de noten en zaden toe aan de kom met havermout. Meng dit goed door elkaar.

Bekleed een vierkant afsluitbaar bakje met plasticfolie en verdeel de helft van de kokosrasp over de bodem van het bakje. Schep het havermoutnoten mengsel in het plastic bakje en druk goed aan. Goed aandrukken is heel belangrijk want daardoor worden de noten goed stevig. Maak de repen af met de overgebleven kokosrasp. Zet de repen minimaal drie uur in de koelkast en snij daarna in porties.

Bewaartip: bewaar de snackrepen in de vriezer en haal er telkens een reep uit.

Benieuwd naar meer heerlijke recepten van The Body Practice? Klik hier!

EXCELLENT | magazine

  • RECEPT |  gezonde appelflappenRECEPT | gezonde appelflappen Door: Lisa van The Body Practice! Gezonde appelflappen maken leek me een behoorlijke uitdaging, maar het […]
  • Gezond binnenklimaat | VeluxGezond binnenklimaat | Velux Zorg voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in huis ... Herkent u het ook? Na een drukke werk- […]
  • Betoverende schoonheidBetoverende schoonheid Op een prachtige locatie in de plaats Vught ligt het betoverende Kasteel Maurick. Het voelt al als een […]
  • PompoenpindakaastaartPompoenpindakaastaart Weer een heerlijk gezond Taartrecept! Met dank aan The Body Practice! Ingrediënten (10 porties) 500 […]
  • KREEFTENBISQUEKREEFTENBISQUE EEN ‘BISQUE’ IS EEN SCHAALDIERENSOEP EN DE PERFECTE MANIER OM HET ‘AFVAL’, DE SCHALEN EN KOPPEN, TE […]
  • ¡Bocadillo de tinta de calamares!¡Bocadillo de tinta de calamares! Inktvisinktburger met inktvisringen 6 burgers - Inktvisinktbroodjes - 3 zakjes inktvisinkt à 4 g 125 ml […]
  • RECEPT |  gezonde appelflappenRECEPT | gezonde appelflappen Door: Lisa van The Body Practice! Gezonde appelflappen maken leek me een behoorlijke uitdaging, maar het […]
  • Gezond binnenklimaat | VeluxGezond binnenklimaat | Velux Zorg voor een comfortabel en gezond binnenklimaat in huis ... Herkent u het ook? Na een drukke werk- […]
  • Betoverende schoonheidBetoverende schoonheid Op een prachtige locatie in de plaats Vught ligt het betoverende Kasteel Maurick. Het voelt al als een […]
  • PompoenpindakaastaartPompoenpindakaastaart Weer een heerlijk gezond Taartrecept! Met dank aan The Body Practice! Ingrediënten (10 porties) 500 […]
  • KREEFTENBISQUEKREEFTENBISQUE EEN ‘BISQUE’ IS EEN SCHAALDIERENSOEP EN DE PERFECTE MANIER OM HET ‘AFVAL’, DE SCHALEN EN KOPPEN, TE […]
  • ¡Bocadillo de tinta de calamares!¡Bocadillo de tinta de calamares! Inktvisinktburger met inktvisringen 6 burgers - Inktvisinktbroodjes - 3 zakjes inktvisinkt à 4 g 125 ml […]