Exotisch genieten bij de Millinger Theetuin

Exotisch genieten bij de Millinger Theetuin

Verliefd op een bijzonder mooi plekje
Na een heerlijke wandeling door het weidse landschap van De Millingerwaard kom ik uit op een bijzonder mooi plekje, gelegen in een oase van rust, midden in een prachtig paradijs! Mijn oog valt op een mooi trapje, omringt door een haag van rode rozen. Ik loop het trapje op en wordt overweldigd door de vele mensen op het terras. Ik weet niet waar ik moet kijken. De plek is oogverblindend mooi! De mediterrane tuin is prachtig, met een hart van kleurrijke bloemen. Overal waar ik kijk, zie ik sfeervolle en knusse zithoekjes. Helemaal in stijl aangekleed met fleurige kussentjes op de stoelen en stijlvolle parasols in Oosterse sferen. De felgekleurde bloemen op de tafels sprankelen. De prachtige Marokkaanse lampen branden volop. Ik kan niet wachten om dit idyllische paradijs verder te gaan ontdekken. 

Grenzeloze gastvrijheid
We worden ontvangen door Rob Frowijn, die sinds 2016 eigenaar is van deze wonderschone plek in het groen! De gastvrijheid waarmee hij ons ontvangt, is overweldigend. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Rob heeft meteen een aantal prachtige verhalen! Hij praat over zijn voorliefde voor gastronomie, horeca en over zijn passie: mensen een beleving meegeven. Hij vertelt vol enthousiasme blij te zijn als mensen een geweldige dag hebben beleefd in de Millinger Theetuin en deze dag letterlijk als een beleving hebben ervaren. Rob geeft de mensen mee: kijk, bewonder, geniet en neem dit prachtige paradijs in je op! Het liefst verwelkomt hij alle gasten persoonlijk op de trap met een eigen verhaal. Gastvrijheid is voor Rob passie. Vol trots geeft hij aan dit samen met zijn fantastische team te bewerkstelligen. 

 

Lunchen in exotische sferen
De prachtige mozaïektafel is in Oosterse sferen voor ons gedekt. Het is een kleurrijke bloemenzee! De tafel straalt door haar sprankelende lunchgerechten, opgemaakt met gekleurde roze en oranje bloemetjes uit eigen tuin, gedecoreerd op stijlvolle oase blauwe bordjes. Schoonheid in pure vorm.

    

Een warme stokbroodje geitenkaas met honing en zonnebloempitten. De huisgemaakte tonijnsalade op het versgebakken broodje. We kunnen kiezen uit veel verschillende vleeswaren. Heerlijke Nederlandse en Franse kazen en een voortreffelijke salade staan op tafel. We eindigen de lunch met een bordje vers fruit.

Verder op avontuur
We worden verrast door de overweldigende tuin, omgeven met prachtige bomen, groeiende bamboeplanten, vele smalle paadjes en trapjes die ons weer verder brengen naar een bijzonder mooi plekje in deze Oosterse oase van rust in het groen.

Ons oog ook valt op een stijlvolle zithoek in Tibetaanse stijl op een afgelegen plekje. Aangekleed in Oosterse sferen met fleurige gekleurde oranje, roze en aquablauwe kussentjes op de bank, omringd door brandende Marokkaanse lampen, die volop stralen. Dit plekje is betoverend mooi! Een plekje om even heerlijk weg te kunnen dromen. Uitkijkend op de stralende blauw- en groen getinte fontein met het geluid van het rustgevende water op de achtergrond.

Maar nog veel meer….
Daarnaast kun je bij de Millinger Theetuin genieten van een gezond ontbijt of een klassieke High Tea. Maar natuurlijk ook van een lekker wijntje met borrelhapje. Verder organiseert ze in de maanden juni tot en met augustus elke vrijdagavond een Table d’Hôte geïnspireerd op het Franse leven (vegetarisch). Tenslotte organiseert de Theetuin in samenwerking met Brenda Lelie ook mindfulness- en yogasessies om meer in je innerlijke rust te komen.

 

De Millinger Theetuin is wegdromen in PURe schoonheid
Tekstschrijfster Silvia Kox en Fotograaf Patrick Meis bezoeken regelmatig bijzondere locaties met een opmerkelijk verhaal.

Silvia Kox: 06-12832094
Patrick Meis: 06-27162597
www.millingertheetuin.nl

EXCELLENT | Magazine