Gegrilde aubergine met roquefort, rucola pesto & gemarineerde tomaatjes

Gegrilde aubergine met roquefort, rucola pesto & gemarineerde tomaatjes

Dit gerechtje is heerlijk als bij/voorgerecht maar kan ook als lunch salade gegeten worden.

Het is makkelijk te bereiden en zeer smaakvol.

Ingrediënten:

1 Aubergine,
handvol roma tomaatjes,
pijnboompitjes,
Roquefort, (mocht je dit te sterk vinden is Castelo blue ook een lekkere optie)
basilicum voor garnering,
70 gram rucola,
2 teentjes knoflook,
parmezaansekaas,
extraverge olijfolie
peper,zout

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
Hak ze in een keukenmachine samen met de rucola, de geraspte parmezaan en 1 knoflookteentje.
Mix en schenk er olijfolie bij tot de pesto de gewenste dikte heeft  hak het niet te fijn.
Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kleine tomaatjes in mooie plakjes en laat ze marineren in een theelepel extra verge olijfolie met peper,zout en een gehakt knoflook teentje.

Was de Aubergine en halveer hem over de lengte en leg de snijkant op de snijplank.
Snijd met een scherp met gelijkmatige dunne plakken.
Verwarm de grillpan bestrijk de aubergine met wat olijfolie en gril ze mooi aan beide kanten zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Laat ze afkoelen en besprenkel er wat peper,zout en extra verge olijfolie op.

Leg de plakken gerilde aubergine dakpansgewijs op een bord rangschik daarover de gemarineerde tomaatjes, pijnboompitjes en wat stukjes roquefort, garneer het geheel met wat basilicum blaadjes.

Benieuwd naar meer recepten van Suzanne? Klik hier!

BON APETIT!

EXCELLENT | magazine