Geweldig te schakelen Trest table

Geweldig te schakelen Trest table

Het nieuwe vakmanschap: integratie van natuur, technologie en skills

Het 114 jaar oude familiebedrijf Arco heeft zich als doel gesteld mooie, duurzame producten te maken met een maatschappelijke relevantie. Dit doen ze door de kennis en kunde van hun vakmensen te combineren met nieuwe technologieën. Het is Arco’s missie het bestaande ambacht te ontwikkelen naar het nieuwe vakmanschap van de 21e eeuw, waarbij integratie van natuur, technologie en vakmanschap centraal staat. Zo toont tafelspecialist Arco tijdens Salone del Mobile 2018 een 5 meter 20 lange geschakelde Trestle table en een 3 meter 60 lange massieve Essenza tafel.

Trestle table

De Trestle table is de nieuwste toevoeging aan Arco’s local wood collectie en werd in 2017 geïntroduceerd. De producten uit deze collectie zijn gemaakt van eikenhout afkomstig uit de regio (zowel Nederland als Duitsland). Door te werken met hout uit de omgeving en partners uit de regio, verkleinen we onze impact direct. Arco vindt dit belangrijk, want als familiebedrijf maakt het de wereld graag een beetje mooier voor toekomstige generaties. Met de Trestle Table vertaalt Jorre van Ast de praktische uitstraling van een schragentafel uit de werkplaats naar een krachtige tafel om aan te leven.

Innovatie

Arco is continu bezig met innovatie en het doorontwikkelen van haar producten. Zo is het mogelijk gemaakt de Trestle table aan elkaar te schakelen. Hierdoor kan deze functionele tafel tot enorme lengtes geproduceerd worden. En dat maakt de geschakelde Trestle een ideale tafel voor de werkomgeving, waar steeds vaker “agile” gewerkt wordt in grote projectgroepen.

Massief eikenhout

Het tafelblad van de Trestle Table is gemaakt van massief eikenhout van 4,3 cm dik. Het aluminium onderstel heeft een epoxy fine texture coating en kan worden uitgevoerd in alle standaard epoxy kleuren uit de Arco collectie. De standaard tafel is leverbaar in de afmetingen:
240 x 100 cm en 280 x 100, 320 x 105 en 360 x 105 cm.
De geschakelde variant is modulair, en wordt op aanvraag geproduceerd.

Arco

EXCELLENT | magazine