Heerlijk overnachten in Le Narcisse Blanc

Heerlijk overnachten in Le Narcisse Blanc

Rive Gauche

Stel je zoekt een mooi hotel op steenworp afstand van de Eiffeltoren en de leuke winkelstraat La Rue Saint Dominique, dan zit je bij Le Narcisse Blanc goed. Je ontwijkt hier de drukte van de Rive Droite maar zit vrij centraal als het gaat om musea, goede restaurants en mooie boetieks. In eerste instantie hebben we bij binnenkomst het idee dat Le Narcisse Blanc een hotel is die zich primair op een vrouwelijk en high-end publiek richt. Niets is echter minder waar wordt ons verteld: het hotel wordt inderdaad veelvuldig bezocht door vrouwen werkzaam in de mode gedurende de Paris fashionweek maar trekt over het algemeen juist veel (zaken)mannen aan.

Discreet

Het nog relatief onbekende hotel huisvest een internationale klandizie van alle leeftijden. We zien er bijvoorbeeld wat stelletjes van middelbare leeftijd uit Australië, Engeland, Turkije en Brazilië maar zo ook een piepjong stel influencers uit Amerika. De 30 kamers en 7 suites- met uitzicht op zowel de voor als achterkant van het hotel- maken van het geheel een klein boutique-hotel. Door de omvang van het hotel voelt de service redelijk persoonlijk aan en wordt bijvoorbeeld het ontbijtbuffet niet overspoelt door grote groepen toeristen. Het discrete en chique karakter van het zevende arrondissement vertaalt zich goed naar het interieur van het hotel : de zachte tinten als crème,roze,beige, grijs en wit in combinatie met stoffen als zijde en velours geven een onmiddellijk huiselijk gevoel. Luxe zonder opschepperigheid en een feminiene insteek wat betreft interieur zonder dat het een prinsessenpaleis wordt.

Spa

In de kelder van het hotel bevindt zich de stijlvolle en ruime spa. Het zwembad, hamam en jacuzzi zijn op het moment dat we het hotel bezoeken niet in functie wegens onderhoud. Vanaf eind 2018 zou het geheel weer toegankelijk moeten zijn. Wel is het mogelijk om gebruik te maken van de kleine fitnessruimte en spa-behandelingen.

Restaurant Cleo

De van oorsprong Canedese chef Zachary Gaviller passeerde een aantal goede Canadese restaurants, maakte een tussenstop bij het populaire Frenchie to go en streek neer bij Restaurant Cleo. Omdat het een snikhete dag is in Parijs-zo’n 37 graden Celsius- bestellen we een simpele tomatensalade om bij te komen. De opmaak van het bord is clean en simplistisch. Wellicht valt er niet veel te verpesten aan een tomatensalade zul je nu denken maar de basis is in ieder geval goed: de ingrediënten zijn kraakvers en het is hoog op smaak gebracht. De lam met Provençaalse korst, mais en baba ganoush  smaakt even goed als het voorgerecht en de beef tataki met gemarineerde komkommer.

Leuk om te zien is dat er op hoog niveau wordt gekookt in het relatief onbekende hotel. De gerechten getuigen van een -gastronomisch gezien – talentvolle chef-kok die wel weet wat hij moet doen om het hotel uit te laten blinken wat betreft het (bijna verborgen) restaurant.

Tekst: Marina de Massiac

Le Narcisse Blanc Hôtel & Spa

EXCELLENT | magazine