Het Arsenaal

Het Arsenaal

Hoogwaardig wonen en leven in een fijne sfeer

Het 17de eeuwse monumentale pand Het Arsenaal in de stad Naarden-Vesting was tot 1987 in militair gebruik. Toen het imposante pand een kwart eeuw geleden in de verkoop kwam, sloegen Jan en Monique des Bouvrie direct toe en lieten ze in de vestigingstad hun droom uitkomen. Ze creëerden een bijzondere – en zeker voor die tijd – unieke plek waar bezoekers alles vinden op het gebied van hoogwaardige architectuur, luxe interieurs en lifestyle. Jan des Bouvrie: “Monique en ik zien onszelf niet als allesbeslissende bazen van Het Arsenaal. Alle bedrijven die hier liggen vormen samen Het Arsenaal. We maken elkaar sterker en we gunnen mekaar het succes. Wij kunnen elkaar niet missen.”

Al snel nadat Jan en Monique hun woonwinkel en showroom in het pand openden, voegden zich de eerste kwaliteitsbedrijven en een toprestaurant in Het Arsenaal. In de loop der jaren groeide het aanbod en anno 2017 is het een bruisende plek waar naast Ontwerpstudio Jan des Bouvrie en Studio Jan des Bouvrie ruim twintig woonwinkels, showrooms en kwaliteitszaken, elk met een eigen stijl en signatuur, een compleet scala aan artikelen en diensten op het gebied van eigentijds wonen, interieur, woninginrichting en lifestyle aanbieden. Zo vinden de bezoekers naast de hoogwaardige wooninspiratie onder meer ook prachtige juwelen, stijlvolle mannen- en vrouwenkleding, een rustgevende beautysalon en een kwaliteitskapper in het karakteristieke pand in Naarden-Vesting. Even rust tijdens het shoppen? De gastvrije horecagelegenheden bieden uitkomst. “Veel van de bedrijven die onderdeel uitmaken van Het Arsenaal hebben hier al vanaf de opening een plek. Natuurlijk is er in al die jaren wel sprake geweest van verloop, maar we zijn in de gelukkige omstandigheid dat we nooit lang hoeven te zoeken naar nieuwe partijen”, geeft Jan des Bouvrie in zijn aan de voorzijde van het gebouw gelegen kantoor aan. Het moge duidelijk zijn dat niet elk bedrijf een plek binnen Het Arsenaal kan bemachtigen. Zo is er maar ruimte voor één bedrijf per branche, maar wordt uiteraard ook gekeken of de kwaliteit aansluit bij het hoge niveau waar Het Arsenaal om bekendstaat.

Van woonaccessoire tot totaalplaatje

“We verwelkomen hier mensen die even komen kijken en de sfeer willen proeven tot mensen die kleine woonaccessoires kopen, een keukenontwerp laten maken of de aanwezige vloerenspecialist om advies vragen. Maar natuurlijk bezoeken ook mensen Het Arsenaal die een compleet ontwerp van een woning en het interieur wensen. Na een eerste kennismaking loop ik steevast een rondje met ze door het pand, toon ze onze winkel en ontwerpstudio, maar laat ik ze onder meer ook kennismaken met de kwaliteitsproducten van Beukers Vloeren, Paardekooper-Hulst Light Design en Kloosterman Exclusief. Zo probeer je als bedrijf elkaar te versterken. Andersom gebeurt dat ook. Maar onze opdrachtgevers zijn zeker niet verplicht om hun vloer, verlichting of keuken bij één van deze bedrijven te kopen. Net zomin dat een klant van StyleShutters verplicht is om zijn ontwerpvraag bij onze ontwerpstudio neer te leggen. We kunnen met alle partijen samen een zeer hoogwaardig totaalplaatje realiseren, maar het hoeft niet.”

Benieuwd naar meer over Het Arsenaal en Jan des Bouvrie? Het volledige artikel is te lezen in het EXCELLENT magazine.

Benieuwd naar meer van Het Arsenaal? Klik hier!

EXCELLENT | magazine