Van Gogh afternoon high tea Amsterdam

Van Gogh afternoon high tea Amsterdam

Van Gogh x Japan

Het statige pand aan de Van Baerlestraat in Amsterdam huisvest een bekende spa, boetieks in de Van Baerle gallery, een brasserie en een reeks aantal kamers en suites. Origineel is hier de high tea die sinds eind maart wordt geserveerd in de modern ingerichte brasserie. De kalme, geordende en koele sfeer past precies bij het thema: een high tea geïnspireerd op Japan. De brasserie vangt veel licht door het  dak van glas en de clientèle is van gemengde afkomst. De bediening is vriendelijk, jong en hip.

Matcha

Je hebt matcha vast eens voorbij zien komen op een menukaart in een (chique) restaurant. Het ingrediënt wordt steeds vaker gebruikt in desserts en warme dranken in het Westen. Van oorsprong is het een fijngemalen groene thee poeder die licht bitter smaakt. Je kunt er thee van maken of zelfs een groene matcha cappuccino.Er zouden allerlei gezondheidsvoordelen kleven aan het gebruik ervan. Patissiers gebruiken het graag in desserts omdat het een mooie tegenhanger is voor zoete ingrediënten als suiker en honing . De smaak van matcha is uitgesproken en soms zelfs een beetje wrang als je er te veel van gebruikt, maar in de goede dosering kan het een waar succesnummer zijn.

Teapairing

Gedurende de hightea worden er drie soorten thee geschonken van het theemerk Jing. De bediening legt ons kort en keurig elke soort thee uit. Waarom ze voor de desbetreffende soort hebben gekozen en wat de afkomst ervan is. Mijn hightea partner is een fervent theedrinker die graag in Japan komt en keurt de thee (al) bij het eerste kopje goed. Een (alcoholische) upgrade is een optie: voor een meerprijs is er de mogelijkheid om een glas champagne te drinken bij de hightea.

Hartig

De hightea begint met een mooie blauwe rechthoekige schaal met vijf kleine hartige gerechten:  omelette sandwich, sesame bun, sushi maki, aardappeleter en een brioche met ponzu en champignonpoeder.

Zoet

Het bruine plateau dat bezaaid is met witte sesamzaadjes geeft ruimte aan acht soorten patisserie: een mini ijsje met shisoijs, scones met yuzu marmelade, een kersenbloesem macaron, matcha en witte chocolade tartelette, tofu-jasmijn cheesecake, miso profiterole en om af te sluiten een pandan, kokos en blueberry roll . Het geheel is een spektakel voor het oog en prikkelt bijna alle zintuigen. De uitschieter – visueel gezien-  is de blauwe macaron die met de hand is beschilderd. Al met al vinden we het een originele hightea die de smaakpapillen eens buiten het gebaande pad laat treden!

Geen zin in zoet maar wel in nachtelijk comfort? Twee suites van het Conservatorium hotel zijn ingericht volgens hetzelfde thema als de hightea.

Tekst: Marina de Massiac

www.conservatoriumhotel.com

EXCELLENT | magazine