Hotel Pavillon de la Reine

Hotel Pavillon de la Reine

Bruisende wijk

De Joodse buurt Le Marais staat bekend om zijn originele boetieks, verse falafels, kleine steegjes en kunstgalerijen . De wijk is hip, divers en bruist zelfs op donkere en koude winterdagen. De buurt trekt op zondag veel mensen aan omdat het een van de weinige plekken is, die op zondag open is in de Franse hoofdstad.

Chiquere gedeelte

Het chiquere gedeelte van Le Marais vind je rondom La Place des Vosges, het oudste plein van Parijs. Bijzonder is het hotel Pavillon de la Reine omdat het verstopt zit tussen alle levendige cafés en galerijen. Vanaf de straatkant is het hotel niet goed zichtbaar doordat het pand een gevel heeft vol klimop planten, die een paar seizoenen per jaar te zien zijn. Het hotel is een bezoek waard, al zou het alleen maar voor een mooie foto dienen.

Comfortabel doch chique

Het vijf-sterren hotel voelt klein en intiem aan door de persoonlijk service. De 56 kamers en suites zijn ingericht door interieurarchitect Didier Benderli van Kerylos interieurs. De kelder huisvest een grote spa -met behandelingen van het merk Codage- een jacuzzi en een hamam. Het overgrote deel van de kamers is ingericht met donkere kleuren als zwart, bruin en grijs. Van minimalisme en strak design is geen sprake. Een fijne bijkomstigheid van het hotel is dat je niets merkt van het feit dat je in een zeer bruisende wijk van Parijs zit. De kamers zijn goed afgeschermd van het geluid op straat, en de klandizie van het hotel oogt rustig.

Restaurant Anne

EXCELLENT wonen & leven magazine bezoekt het restaurant op een mooie en warme zomerdag en neemt plaats in de tuin van het hotel. De kaart is wat betreft de hoofdgerechten beperkt, maar dat doet er niet toe. We hebben liever een kok die de focus legt op een paar hele goede gerechten, dan een menukaart met een duizelingwekkend aanbod aan gerechten.  Het restaurant is niet goedkoop, vrij prijzig zelfs.

 

Geraffineerde keuken

De keuken is geraffineerd en klassiek Frans, de tafelsetting ook. Sommige zullen het kooktalent van de kok beoordelen volgens de amuses, maar wij denken dat een voorgerecht vaak een betere indruk geeft. Het krokante groentetaartje en de langoustines met espelettepeper smaken voortreffelijk en doen ons verlangen naar het hoofdgerecht.

6 heerlijke hoofdgerechten

Uit de zes tellende hoofdgerechten kiezen we de blauwe kreeft en de entrecote met pommes soufflé en bearnaise. Patisserie Bontemps – niet ver gelegen van het restaurant- levert zijn frambozen- basilicum taartje als dessert en stelt niet teleur. De brosse koeklagen zijn gevuld met een crème die luchtig is en vooral niet te zoet. De chocoladesoufflé geserveerd in het koperen pannetje is dat wel, maar ach zo hoort het ook wel een beetje vinden we.

Chef-kok Mathieu Pacaud kookt geheel volgens onze verwachting op een elegante en subtiele manier zonder dat je het restaurant misselijk verlaat na een zware drie-gangen lunch.

Pavillon de la Reine

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | magazine