Jansz – Dineren in de negen straatjes

Jansz – Dineren in de negen straatjes

Jansz is het populaire restaurant in het Pullitzer hotel aan een van de mooiste grachten van Amsterdam.

Negen straatjes
De entree van het restaurant bevindt zich in de Reestraat, een van de negen straatjes in het centrum van Amsterdam. Het hoekpand oogt verzorgd en imponerend. De kozijnen staan nog mooi in het lak en de plantenbakjes aan de gevel geven het restaurant een schattig karakter.

 

Details
De inrichting oogt klassiek, chique en soms licht feminien. We zien een groot aantal buitenlanders eten -vooral Amerikanen- die vermoedelijk in het hotel verblijven. Tegenover ons zit een zeer bekende presentatrice van middelbare leeftijd aan de keukenbar te smikkelen van haar hoofdgerecht. De tafels van marmer zijn mooi gedekt en tot in de puntjes verzorgd: de bedrukte Jansz servetten, het peper en zoutstel en de baguette in miniatuurvorm met bijbehorende boter dragen allen bij aan het licht chique gevoel.

Keuken
Bij Jansz geen hele spannende gerechten of onontdekte smaakcombinaties. Wat je hier wel kunt vinden zijn zijdezachte oesters, verse tonijn, lobbige burrata, lam met pittige ratatouille, zalm met zwarte rijst en een paar perfect gegaarde groentjes in een klein pannetje. Qua dessert is het klassiek: chocolade fondant, huisgemaakte koekjes en/of ijs, crème brûlée of de origineel bedachte oer-Hollandse hopjesvla met chocolade en koeksnippers.

  

Bar
Achter het restaurant is er een sexy en donkere bar aanwezig waar je wat kunt drinken. De sfeer is on-Nederlands. We horen allerlei talen door elkaar en zien een mix van Amsterdammers en toeristen van jong tot oud. De meeste lijken wel in de creatieve sector te werken, wat het hip-gehalte instant verhoogt. We nemen een signatuur van Jansz: een cocktail met gin en grapefruit en wanen ons zowaar even in New York zo vanuit de Reestraat nummer 8 te Amsterdam!

Janszamsterdam.com 

EXCELLENT | Magazine