La Reserve Paris – ultiem genieten

La Reserve Paris – ultiem genieten

Intiem

Zakenman Michel Reybier kocht een aantal jaar geleden een oud pand op en liet het volledig inrichten door beroemd Frans interieurarchitect Jacques Garcia. De architect staat bekend om zijn klassieke Franse smaak met luxueuze gedateerde details. Hij richtte in Nederland eveneens het Hotel Des Indes in, in Den Haag. Terug naar Parijs, naar de avenue Gabriel om precies te zijn. Parijs kent aantal goede palacehotels, maar La reserve is een categorie apart. Het voelt minder intimiderend aan dan bijvoorbeeld het kolossale Ritz, en persoonlijker dan het wereldberoemde Plaza Athenee. Het hotel biedt uitstekend onderdak aan gasten die van luxe willen genieten zonder dat het groots en opvallend hoeft te zijn

Gastronomie

Achter de hoge rode deuren schuilt er meer dan een klein hotel met 14 kamers en 26 suites. Twee-sterrenchef Jerome Banctel kookt in restaurant Le Gabriel Franse gerechten met een licht Japanse invloed. Nog geen jaar na opening van het restaurant werden ze bekroond door de Michelingids. Naast dineren, is er ook de mogelijkheid om te lunchen. Het restaurant trekt gedurende de lunch voornamelijk een zakelijk publiek aan met een overhand aan Fransen, Amerikanen en Japanners. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om te high tea’en in het achtergelegen terras of binnen bij de openhaard. De keuken is zoals je die mag verwachten: verfijnd, smaakvol en chique. Niet zo gek trouwens als je afgaat op het gehele interieur van het hotel.

Deluxe suite met eigen butler

Excellent magazine verbleef in de 60-vierkantenmeter tellende suite met prachtig vrij uitzicht op restaurant Le Laurent. Alle suites en kamers hebben elk hun eigen butler en bijbehorende service. Bij het reserveren wordt er per mail vanuit het hotel gevraagd naar verwachte aankomsttijd, favoriete krant, bloemen en hobby’s. Het extra stukje service en persoonlijke interesse blijkt bij aankomst. Gasten worden vriendelijk onthaald en aangesproken met achternaam. Het hotel heeft geen lobby en formele incheckbalie. Het inchecken gebeurt aan een oud bureau met een simpele laptop. De parterre is zeer smaakvol ingericht, en vooral het oog voor detail valt op. Elke hoek heeft wel een eyecatcher als gouden ornamenten, imposante kandelaren en gigantische bloemenvazen. De tijd lijkt hier wel te hebben stilgestaan! Desalniettemin geeft de Deluxe suite een hele andere indruk. We arriveren met een zeer volle blaas en stormen om de beurt naar het (ruime) toilet. Het toilet blijkt Japans te zijn: brilverwarming en met mogelijkheid tot spoelen van het onderlichaam.

Champagne om de gasten te verwelkomen

We treffen naast de bruine velouren bank een flinke fles champagne aan van het merk Michel Reybier met een gepersonaliseerd kaartje. De minibar kan onbeperkt worden gebruikt, en wordt gedurende het verblijf constant aangevuld door de roomservice. We vinden naast alle ongezonde snacks als zoute nootjes, chips en mignardises ook huisgemaakte karamelsnoepjes in bijzondere smaken als framboos en citroen. Het interieur is in tegenstelling tot de parterre ingetogen doch chique en luchtig. Lichte kleuren, een zeer ruime badkamer -met bad, douche en twee wastafels- geheel van carrara marmer en de nieuwste bijbehorende technologie sieren de open ruimte. De badjassen zijn van zachte kwaliteit en doen me (helaas) inzien dat mijn badjas in Nederland nooit zal kunnen tippen aan die van La Reserve Paris. Wellicht toch een keer contact opnemen met Quagliotti? Ach fijn, even terug naar de technologie waar we het over hadden.

Mooie technologie

Met de Ipad kan de televisie worden aangezet en is er mogelijkheid de butler op te roepen. We tellen maar liefst drie televisies vermomd als spiegel in de badkamer, slaapkamer en woonkamer. De service die bij de kamer hoort blijkt accuraat en efficiënt bij het doorgeven van een lost item. We geven aan dat we onze tandpasta zijn vergeten, en ontvangen drie minuten later twee soorten Marvis tandpasta van de butler – in de smaken drop en pepermunt- op een plateau.

24-uur  zwembad

Het hotel heeft een zwembad van maar liefst zestien meter waar je 24 uur per dag terecht kunt mits je boven de veertien jaar bent. De toegang van het hotel is exclusief gereserveerd voor hotelgasten, en heeft daardoor een rustige atmosfeer. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de kleine fitnessruimte en hamam. De sigarenruimte en old-fashioned bibliotheek voelen idyllisch aan, en krijgen een meerwaarde als er een toevallige (hotel)gast besluit zijn pianokunsten te botvieren op de Steinway & sons vleugel.

Deluxe suite vanaf 2300,00 euro per nacht
Prestige room vanaf 1100,00 euro per nacht

 

Tekst: Marina de Massiac

La Réserve Parijs

EXCELLENT | magazine