LBMC onmisbaar tijdens realisatie villa

LBMC onmisbaar tijdens realisatie villa

Oogstrelende, eigentijdse villa met het karakter van vroeger
“Op een gegeven moment waren bijna alleen de buitenmuren nog intact. Tot de vloeren aan toe was de woning gestript en gesloopt. Toen prees ik me gelukkig dat ik Harry als projectmanager naast me had. Want als hij bij een project is betrokken, komt het altijd weer goed”, bewierookt designer Stephen Versteegh – verantwoordelijk voor het complete ontwerp van het exterieur, interieur en de tuin – de ervaren Harry Bergwerff, zijn onmisbare schakel tijdens de zeer ingrijpende renovatie van de oude villa. Bergwerff is manager van LBMC (Louis Bernard Management Consultancy), een bedrijf dat het managen van ingrijpende en hoogwaardige bouwprojecten als grote specialisatie kent. “Ontzorgen van de opdrachtgever, daar draait het om.”

Harde afspraken en open communicatie
Om zijn grote drijfveer te omschrijven, hoeft de ervaren Harry Bergwerff alleen maar naar het beklijvende resultaat van de meer dan grondige renovatie te wijzen. “Als je een grote bijdrage kunt leveren in het binnen de gestelde tijd transformeren van een oude en gedateerde woning tot deze prachtige en eigentijdse villa, waarbij de geschiedenis en het karakter van het oorspronkelijke pand zijn behouden, is dat bijzonder prettig. Maar dit eindresultaat bereik je alleen als je er als bouwmanager vanaf het eerste moment bovenop zit. Harde afspraken maken, een duidelijke en open communicatie richting de opdrachtgevers en het bouwteam en de kwaliteit van het eindresultaat – en daarmee het belang van de opdrachtgevers – boven alles stellen”, legt Harry Bergwerff uit. “Zij hebben vaak geen benul wat komt kijken bij zo’n ingrijpende renovatie en vaak ook geen tijd om zich erin te verdiepen. Vandaar dat ik ze als bouwmanager volledig wil ontzorgen.”

Onafhankelijk aanspreekpunt
 Tijdens het gehele bouwproces is hij het aanspreekpunt en de schakel tussen de opdrachtgevers enerzijds en de aannemer, architecten en leveranciers anderzijds. Zowel Stephen als Harry zijn het erover eens dat de renovatie van het getoonde pand verre van een standaardklus betrof. Zo bleek dat een als een klein brandje omschreven calamiteit uit het verleden meer blijvende schade aan de woning had toegebracht dan werd verondersteld. Vooral de trap was behoorlijk aangetast, vandaar dat Versteegh-Design uiteindelijk een nieuwe maatwerktrap voor de woning ontwierp. Ook bleek de woning slecht te zijn geïsoleerd, waardoor ook op dat vlak diende te worden gehandeld. Er werd eveneens besloten om de fundering van de woning aan te pakken.

 

De woning is het zoveelste, geslaagde resultaat van een samenwerking tussen Versteegh-Design en LBMC. “We streven allebei voor het beste eindresultaat en hebben vaak aan één woord genoeg. We werken graag samen en spelen elkaar als het kan de bal toe. Maar het is vooropdrachtgevers geen verplichting om bij een opdracht voor ons allebei te kiezen. We zijn en blijven twee separate bedrijven. Wel betrekken we in december samen een geheel verbouwd pand in Rotterdam”, besluit Harry Bergwerff.

 

Tekst: Sander Lemmens
Fotografie: Peter Baas

EXCELLENT | Magazine