Luxueus overnachten in Sint James Parijs

Luxueus overnachten in Sint James Parijs

Rive Droite

Niet ver van de Fondation Louis Vuitton vind je het imposante hotel Saint James. De rustige residentiële buurt waarin het hotel is gelegen heeft een aantal chique winkels in de Rue de Passy, zoals het onlangs geopende La Grande Epicerie de Paris. Het kleine kasteel huisvest 49 kamers en suites en is ingericht op de originele manier van interieurarchitect Bambi Sloan. Een aantal kamers hebben een prachtig uitzicht op de tuin en de fontein van het kasteel. Mooi om overdag te zien is dat de tuinmannen een scherp oog voor detail hebben gezien de perfecte staat waarin de tuin verkeerd, en des te mooier dat het uitzicht is als de verlichting s’avonds aan gaat.

Crazy-chique versus bordeel

De half Amerikaanse Bambi Sloan staat bekend om haar chique en gekke manier van inrichten. Zo was er een keer een Engelsman die aangaf dat de excentrieke inrichting van het hotel hem deed denken aan een bordeel. Sloan zag het niet als een belediging, sterker nog ze kon zich er ergens wel in vinden. De mix van allerlei stoffen, structuren en stijlen maakt het geheel tot haar zelfbenoemde crazy-chique signatuur. Opvallende prints die flink worden gematcht met elkaar ,veel kleur en twee grote zebrakoppen in de hal geven een goede reflectie weer van haar weelderige en aparte smaak. Het trappenhuis dat bijvoorbeeld is behangen met heteluchtballonnen en aapjes doet denken aan de rijke historie van het gebouw. Het terrein diende voorheen als een landingsbaan voor heteluchtballonnen en daarna als internaat voor uitzonderlijk goede studenten. Het gebouw dateert uit 1892 en is sinds 1991 in handen van de Bertrand familie die eveneens eigenaar is van het hotel Relais Christine in Parijs.

Maisonnette

De showstoppers van het hotel zijn de twee maisonnettes met slaapkamer, badkamer en kitchenette van ieder 70 vierkanten meter verdeeld over drie verdiepingen. In een van de twee maisonnettes- Le Pavillon d’Amour-is er een stoomcabine aanwezig en twee baden. Beide maisonnettes  bevinden zich bij de entree van het hotel, nog voor de tuin. De inrichting is speels, chique en vrolijk.

Kamers en faciliteiten

De kamers -die beginnen vanaf 25 vierkantenmeter- zijn ruimer dan de meeste hotelkamers in Parijs, ondanks de hele drukke manier van inrichten. Ze sfeer voelt niet bedompt, en onrustig van het decor werden we ook niet. Er is een mogelijkheid om Parijs op de fiets te verkennen en in de kelder is er een Guerlain spa aanwezig. Mocht je met de (elektrische) auto komen is er de mogelijkheid om je auto te parkeren of zelfs op te laden. Het Saint James verhuurt daarnaast ook elektrische auto’s aan gasten.Het hotel is lid van de prestigieuze groep Relais & Chateaux  en werkt overdag volgens een private club membership. Dat houdt in dat er overdag alleen door leden kan worden geluncht in het sterrenrestaurant dat onder leiding is van – Meilleur ouvrier de France- Jean-Luc Rocha. S’avonds is iedereen welkom in het restaurant en in de elegante bar.

Ontbijt

Het ontbijt in de grote ontbijtzaal is van goede kwaliteit. We zien een groot aantal Amerikanen voorbij komen die zich tegoed doen aan het breed uitgezette buffet en verwonderd om zich heen kijken. De spiegels,schilderijen en de kroonluchter dragen bij aan de gracieuze sfeer die in de ontbijtzaal heerst. Een leuk detail is dat het Saint James zijn eigen honing maakt, en die is dan ook terug te vinden bij het luxe ontbijt. Wees trouwens niet verrast als je de mascotte van het huis -Pilou de kat- voorbij ziet komen!

Tekst: Marina de Massiac

Saint James Paris

EXCELLENT | magazine