Mario ter Braak – Galerie Bonnard

Mario ter Braak – Galerie Bonnard

‘VENSTER’ de solo expositie Mario ter Braak

Feestelijke opening zondag 7 oktober 2018 vanaf 14.00

Galerie Bonnard in Nuenen presenteert zondag 7 oktober vanaf 14.00 een solotentoonstelling van Mario ter Braak. Met 35 schilderijen, voor een groot deel uit 2017 en 2018. Het werk van de kunstenaar bevindt zich over de gehele wereld in particuliere en museale verzamelingen. Met de solo-expositie van Mario ter Braak komt een wens uit van de galerie eigenaren René Renders en David van der Linden.

Het Schilderij ‘Venster’
Sinds de openingsexpositie van Galerie Bonnard hangt het schilderij ‘Venster’ van Mario ter Braak nu bijna een jaar permanent daar aan de wand. Het meer dan 2 meter brede werk laat een gemanipuleerde reflectie van een zonnig venster zien, dat toont als een stralende ruit in de voorstelling vol vruchten. Al die tijd kondigt het de solotentoonstelling van Ter Braak aan, die nu een jaar later in oktober, opent en zijn titel geeft aan deze expositie: ‘VENSTER’.

Stilleven
Mario ter Braak geeft met zijn werk nieuwe inhoud aan de betekenis van het genre van de stilleven-schilderkunst. Hiermee is hij een van de meest bekende kunstenaars geworden van hen die studeerden aan ‘Minerva, de Groningse kunstacademie. Zijn kleur- en toonrijke schilderijen gaan over hoe wij waarnemen.

Vruchten
Als onderwerp kiest hij voornamelijk vruchten, een tijd- en trendloos voorwerp. De vrucht groeit volgens het principe van de symmetrie, maar door de invloed van omgevingsfactoren is bijv. geen aardappel in vorm gelijk aan de andere.

De expositie
De expositie wordt op zondag 7 oktober geopend door kunstenaar Eric Schutte, kunstenaar bij Galerie Bonnard en leerling van Mario ter Braak. Muziek zal er zijn van Mike Roelofs, de pianist treedt solo op. Na de opening van de expositie zal dichter Noor Roelofs een stuk op muziek voordragen wat zij speciaal schreef naar aanleiding van het werk van Mario ter Braak.

14.00 livemuziek jazzpianist Mike Roelofs
14.30 opening door Eric Schutte
14.45 voordracht Noor Roelofs
15.30 live muziek Mike Roelofs

Wilt u meer te weten komen over de opening van de expositie? Kijk dan op de site!

Berg 9
5671 CA NUENEN
Galerie Bonnard