Millinger Theetuin

Millinger Theetuin

We worden ontvangen door Rob Frowijn, die sinds 2016 eigenaar is van deze wonderschone plek in het groen! De gastvrijheid waarmee hij ons ontvangt, is overweldigend. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Rob heeft meteen een aantal prachtige verhalen! Hij neemt ons mee terug in de geschiedenis van het ontstaan van de Millinger Theetuin. Dit avontuur begon in 1976 door Coen van den Boogaard.

Het onstaan van Millinger Theetuin
De eerste jaren van zijn avontuur heeft Coen zich vooral beziggehouden met het opruimen van al het puin en de aanleg van de moestuin en begon hij vee te houden. Twee jaar later ontmoeten Coen zijn geliefde Floor Oskam. Op deze plek was een verlaten steenfabrieksterrein met veel lelijke fabrieksgebouwen en zij hebben dit samen omgetoverd tot dit prachtige paradijs. Een groene oase, van internationale allure! In 1994 is de Millinger Theetuin in hartje zomer geopend voor publiek.
Vanaf 2016 is Rob Frowijn de gelukkige eigenaar van dit bijzonder mooie paradijs in de polder.

Lunchen in exotische sferen
De prachtige mozaïektafel is in Oosterse sferen voor ons gedekt. Het is een kleurrijke bloemenzee! De tafel straalt door haar sprankelende lunchgerechten, opgemaakt met gekleurde roze en oranje bloemetjes uit eigen tuin, gedecoreerd op stijlvolle oase blauwe bordjes.

Nog veel meer..
Daarnaast kun je bij de Millinger Theetuin genieten van een gezond ontbijt of een klassieke High Tea. Maar natuurlijk ook van een lekker wijntje met borrelhapje. Verder organiseren ze in de maanden juni tot en met augustus elke vrijdagavond een Table d’Hôte, geïnspireerd op het Franse leven (vegetarisch).  Tenslotte organiseert de Theetuin in samenwerking met Brenda Lelie ook mindfulness- en yogasessies om meer in je innerlijke rust te komen.

Tekst: Silvia Kox
Fotograaf: Patrick Meis

www.millingertheetuin.nl

EXCELLENT | Magazine