Prato: Deens design en handwerk

Prato: Deens design en handwerk

Kvik, de Deense badkamer- en keukenspecialist, introduceert een nieuwe telg in de keukenfamilie: Prato. Met een eenvoudig en modern design heeft de keukenserie een warme en minimalistische uitstraling.

De Deense design traditie ligt ten grondslag aan het ontwerp van de keukenserie Prato. De keuken wordt in eerste instantie in de kleuren donkergrijs en wit geleverd. De deuren hebben hebben een zwarte afwerking aan de rand, wat zorgt voor een spannend contrast en een stijlvolle uitstraling. De gefreesde handgrepen zijn speciaal ontworpen voor deze serie en geven de keuken een slankere look.

Keuken en woonkamer worden één
In de keukenserie Prato is ook meubelmodule X opgenomen; een meubel dat is ontworpen om de overgang tussen de keuken en woonkamer op een natuurlijke wijze te laten vervagen. Met de X module wordt de kamer een onderdeel van de keuken en ontstaat er ruimte voor samenzijn, ontspanning en eten koken. De X module is ontworpen in samenwerking met het bekroonde Deense designduo byKato en het beroemde meubelbedrijf Andersen møbler.

De X module heeft gekleurde schuifdeuren die over een rails van massief eikenhout lopen. De bakken zijn ook van massief eikenhout, hebben tandverbindingen en zijn uitneembaar. Zo vormen ze de lades, maar kunnen ze ook als tray op tafel worden gebruikt of als decoratie dienen. Bovendien zijn alle schuifdeuren uitneembaar en omkeerbaar. Ze zijn zwart aan één kant, waardoor de uitstraling eenvoudig kan worden aangepast aan seizoen, humeur of behoeften.
Meer hierover te weten komen? Bekijk de website.

EXCELLENT | Magazine