Rineke Engwerda | Galerie Bonnard

Rineke Engwerda | Galerie Bonnard

Porsche, Jaguar, Mercedes en Konijnen door Rineke Engwerda

In de expositie HUID toont galerie Bonnard werk van 5 kunstenaars. Uit Hengelo komt het werk van Rineke Engwerda. Rineke kijkt rond in de eeuw van de multimedia en heeft hiervan haar onderwerp van de de schilderijen gemaakt. Met titels als Relativity, Reality and Rabbits maakt ze series die laten zien hoe we volgens haar, prettige realiteiten met elkaar verweven.

Haar mooie kleuren, vrolijke schilderijen en humor zijn bijzonder opvallend in de wereld van de klassieke schilderkunst. Haar grote voorliefde voor konijnen en snelle auto’s is daarnaast een terugkerend thema, het speelgoed van volwassenen wordt hyperrealistisch geschilderd en gecombineerd met de Japanse Manga stijl.

Ze maakt werkjes van 10 x 15 cm en van enkele meters breed en hoog, het werk is altijd te zien bij Bonnard. Tijdens de expositie HUID echter een bijzonder groot aantal en diverse schilderijen.
De exposities met Rineke Engwerda is te zien t/m 9 december, De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur en op vrijdag tot 20 uur. Of neem een kijkje op de site van Galerie Bonnard.

EXCELLENT | Magazine