Room Mate Bruno Hotel

Room Mate Bruno Hotel

Woensdag 5 september was de officiële opening van Room Mate Bruno hotel in Rotterdam. Het nieuwste hotel van de keten Room Mate Hotel, een van oorsprong Spaanse hotelketen. Room Mate Hotel is een voorloper als het gaat om de inrichting van haar hotels. Zij werken niet met een vaste architect of interieur wat in elk hotel gekopieerd wordt. Bij Room Mate wordt elk hotel gestyled naar haar omgeving.

Bruno: schipper
Bruno in Rotterdam is gebaseerd op de fictieve persoon Bruno: schipper, ontdekkingsreiziger. Dit heeft uiteraard te maken met de scheepvaart(geschiedenis) van Rotterdam. Vroeger keken scheepvaarders naar de sterren om hun koers te bepalen in de nacht. Om deze leidende factor terug te laten komen zijn door het hele hotel astrologische sterrenbeelden te vinden. De kleuren van de kamer zijn voor een grotendeels gekozen vanwege de Spaanse afkomst van het hotel.


De astrologische tekens bij het hoofdboord.

Inrichting
Het hotel bevindt zich in een 19-eeuws warenhuis. Een van de weinige gebouwen die gespaard is gebleven tijdens de bombardering. Om het gebouw eer aan te doen is er tijdens de inrichting vooral gewerkt met uitbundige chromatiek en lineaire vormen. Elke verdieping van Bruno heeft een eigen kleurenpallet wat samen tot een geheel komt.

Eyecatcher
De eyecatcher van het hotel is de bar op de 1e verdieping. Een betoverende bevroren tuin. Het idee hiervan komt van de dochter van founder Kike Sarasola. Ze wilde graag een bevroren tuin zoals in Frozen. De keuze voor dit ontwerp past perfect bij de verdere inrichting.

Extra’s
Room Mate Hotels heeft dé unieke gadget voor elk hotel: wifi door de hele stad. Tot slot heeft Bruno Room Mate een mooie samenwerking met de Foodhallen in Rotterdam. Bij binnenkomst van het hotel kan men of linksaf naar de lobby of rechtsaf naar de Foodhallen. Gasten van het hotel kunnen i.p.v. genieten bij het hotelrestaurant in dit geval hun hapjes kiezen in de hallen.

Benieuwd naar het hotel om er zelf te overnachten? Neem dan een kijkje op de website van Bruno Room Mate.

EXCELLENT | Magazine