Royaal brunchen in hartje Parijs

Royaal brunchen in hartje Parijs

Tekst: Marina de Massiac

De entree doet met zijn appelgroene bank en opvallende gouden spiegel denken aan het interieur van een New-Yorks designhotel. Maar niets is minder waar: we zijn hier in hartje Parijs, op steenworp afstand van de Eiffeltoren. 

Brasserie Thoumieux is onderdeel van het luxueuze Groupe Costes. Thierry Costes weet zijn zaken in te richten met flair en heeft in deze met chefkok Sylvestre Wahid de lotto gewonnen als het gaat om het culinaire aspect.

Brasserie Thoumieux is een klassiek Franse brasserie waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Vandaag zijn we er om de  brunch van sterrenchef Wahid te proberen. De brunch à 47 euro per persoon bevat een warme drank naar keuze,eieren en onbeperkt toegang tot het buffet. Champagne en wijn kunnen afzonderlijk worden besteld. Na eenmaal plaats te hebben genomen aan het vierkante bistrotafeltje gaan we voor een cappuccino,de oeufs Meurette en Bénédictine.

Zalm, vleeswaren, knapperige groentes,verse salades, granen, yoghurt,kaasplateau’s en allerlei soorten brood en brioche die constant worden aangevuld doen ons inzien dat hier wel heel veel keus is. Het wegspoelen van de gerechtjes doen we met de grapefruit, sinaasappel en citroensap die pronken naast de vele soorten patisserie die wel elke kleur van de regenboog lijken te hebben. De taartjes zijn met Frans oog voor detail uitgevoerd en sluiten de complete brunch mooi af.

Benieuwd naar meer over Marina de Massiac? Klik hier!

Thoumieux.fr

79, Rue Saint-Dominique

75007 Parijs.

EXCELLENT | magazine