’t Achterhuis

’t Achterhuis

’t Achterhuis in Udenhout heeft een permanente collectie van ongeveer 350 schouwen waarvan een 150 tal zandstenen schouwen, antieke marmeren schouwen en houten schouwen staan opgesteld. Er is o.a. een ruime keuze uit antieke schouwen daterend uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Deze schouwen worden door onze deskundige restaurateurs geheel nagekeken, geschoond, indien nodig gerestaureerd en alvast voorgemonteerd. Ze worden zo in elkaar gezet zodat diegene die de schouw gaat plaatsen, de verschillende onderdelen niet meer in elkaar moet puzzelen. De schouwen worden geleverd in 4 tot 5 delen.

Maar ook handgekapte zandstenen replica schouwen zijn bij ons te verkrijgen. Deze worden in Frankrijk gemaakt en zijn er in vele verschillende maten en afwerkingen, vaak zijn deze moeilijk te onderscheiden van de echte antieke schouwen. Kunt u de juiste niet vinden is er ook nog de mogelijkheid om bestaande schouwen door ons te laten aanpassen of er één op maat te bestellen. Uiteraard verlenen wij vakkundig advies en verzorgen eventueel de inbouw die gedaan wordt door professionele schouwenbouwers. Zij hebben vele jaren ervaring met het inbouwen van antieke schouwen als open haard (hout of gasgestookt) of met een kachel.

Behalve voor schouwen kunt u bij ’t Achterhuis ook terecht voor antieke en verouderde tegelvloeren, eiken vloeren, oude metselstenen, poorten & hekwerk, fonteinen, beelden, tuin ornamenten, keukens & badkamers, meubelen en decoratie. Eigenlijk alles voor bouw, verbouw, tuin en interieur.

Benieuwd naar wat ’t Achterhuis voor u kunt betekenen? Klik hier!

EXCELLENT | magazine