Winterse appelhavermouttaart

Winterse appelhavermouttaart

Wie zegt dat taart niet gezond is?! 

Dit recept is naast heerlijk ook nog eens super gezond.  Wij hebben dit recept via The Body Practice ontvangen. Benieuwd naar meer voedingstips van The Body Practice klik hier! 

Ingrediënten (8 porties)

  • 120 gram magere kwark
  • 100 gram havermout
  • 60 gram quinoa vlokken
  • 10 hazelnoten
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • ½ eetlepel gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels krenten
  • 2 eetlepels ongezoete appelmoes
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het havermout, quinoa vlokken, lijnzaad, gemberpoeder en kaneel. Prak de banaan en meng dit met het kwark en appelmoes. Voeg vervolgens toe aan de kom met droge ingrediënten. Meng goed. Schep de krenten en hazelnoten door het beslag. Bekleed een springvorm met bakpapier. Schep hier het beslag in. Snijd de appel in plakjes en verdeel over de taart. Maak af met kaneel. Bak de winterse appelhavermouttaart zo’n 45-50 minuten in het midden van de oven. De taart is klaar als een tandenstoker er droog weer uitkomt.

Laat de taart afkoelen en snijd in porties. Lekker om voor het eten even op te warmen in de oven en af te maken met wat kwark en kaneel.

Bewaartip: bewaar de taart na het afkoelen in de koelkast. De taart blijft zo’n 3-4 dagen goed.

EXCELLENT | magazine