Artistiek hotel Zoo | Berlijn

Artistiek hotel Zoo | Berlijn

Hotel zoo Berlin is gelegen in het centrum van Berlijn op de Kurfürstendamm en op een kwartier loopafstand van het bekende Duitse warenhuis Kadewe. Geopend sinds 1911 en na een verbouwing van twee jaar heropende het hotel in november 2014.  Het interieur is industrieel versus glamorous met een speelse touch. We zien vrolijke en vrij felle kleuren terug in het interieur eveneens als een herinnering aan de achtergelegen dierentuin door middel van prints, beeldjes en dierenkoppen aan de muur. De groene loper bedrukt met luipaarden is uit handen van de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Furstenberg die furore maakte met haar -voor dames ontworpen -wikkeljurk.

Design

De Amerikaanse interieurarchitecte Dayna Lee van Powerstrip studios werd uitgekozen door hotel eigenaar Manfred Weingartner, en dat was niet geheel toevallig. Manfred wilde perse een Amerikaanse architect(e) inhuren voor het vertalen van zijn visie van het hotel. De twee ontmoette elkaar in het W hotel in Los Angeles waar Lee de lobby had ontworpen. Het uitgangspunt van Lee was om op zijn Amerikaans gezegd ” creative bohemians with an easy flair for luxury and a love for theather ” thuis te laten voelen in de creatieve stad Berlijn. De stad is volgens Lee haar ideale plek vanwege de rijke historie en het avant-garde gevoel.

 

Elegante doch excentrieke suites

De suites zijn voor het overgrote deel kleurrijk en speels ingericht. Opzichtige kleuren als roze en groen fungeren als ware eyecatcher voor de ruime en comfortabel suites. The suite is met zijn 105-vierkante meter- waarvan twee badkamers en kamers- de grootse van het stel. De reguliere kamers zijn ruim en kalm ingericht met moderne badkamers.

Faciliteiten

In de kamers en suites vind je de geurkaarsen van het Italiaanse Ortigia, nagellak in vier speciaal ontworpen kleuren van Uslu airlines  en badproducten van het biologische merk April aromatics die vrij in gebruik kunnen worden genomen tijdens het verblijf. De producten kunnen na het verblijf eveneens worden aangeschaft in het hotel samen met wat andere kleine objecten die men ook in de kamer kan terugvinden. Er is een fitnessruimte die dag en nacht geopend is en er kunnen op aanvraag Aveda beautybehandelingen worden geboekt. De rooftop bar is gedurende de zomer toegankelijk en biedt leuk uitzicht over Berlijn. Het Aziatische- Californische restaurant Grace wordt gebruikt voor ontbijt, lunch, diner en voor wat nachtelijk vertier. De sfeer is er overdag zakelijk en s’avonds creatief, sexy en internationaal met zijn lokale en buitenlandse dj’s.

Hotelzoo

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | wonen & leven