Expositie Pur Sang | Galerie Hans Persoon

Expositie Pur Sang | Galerie Hans Persoon

Nico Vrielink na 8 jaar terug in de Kempen met nieuw werk.

Alweer bijna 8 jaar geleden exposeerde Nico Vrielink voor het laatst in de regio waar hij geboren werd en opgroeide. De kunstschilder die wereldwijd succes oogstte met portretten van zijn (ex)vrouw keert nu terug voor een solo expositie bij Galerie Hans Persoon in Eersel.

Expositie: 25 mei t/m 29 juni 2019.

Nico Vrielink

Dat Nico kunstenaar zou worden stond al vroeg vast. Zijn aangeboren talent voor tekenen openbaarde zich al op de basisschool in Reusel en hij werd daarin aangemoedigd door zijn ouders.

Na het doorlopen van de kunstacademie en de lerarenopleiding voor tekenen/schilderen gaf Nico korte tijd les maar besloot al vlug dat het vak van docent niet aan hem besteed was. Hij kreeg zijn allereerste expositie in een bar in Eindhoven aangeboden waarbij prompt de helft verkocht werd. Op dat moment besloot hij: ik word fulltime kunstenaar. Niet wetende welk succesverhaal er zou volgen…

Tijdens een vakantie in Singapore ontmoet hij Jeane, die zijn vrouw en muze zou worden. Bezeten door haar schoonheid en liefde schildert hij haar, keer op keer, steeds in verschillende houdingen en afhankelijk van waar ze wonen, ook in een ander decor.

In die allereerste jaren van zijn kunstenaarschap ontwikkelt Nico niet allen zijn talent voor schilderen, maar ook de ondernemer in hem. Met een flinke dosis lef en bravoure weet hij zijn werk onder de aandacht van het grote publiek te krijgen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland verkoopt hij de ene na de andere tentoonstelling uit. De vraag naar zijn werk blijft stijgen.

Exposities over de hele wereld volgen, ruim 500 in wel 20 verschillende landen. De ene nog succesvoller dan de andere, zo succesvol dat hij zich een flamboyante levensstijl en kasteel in Frankrijk kan veroorloven.

Inmiddels is Vrielink hertrouwd en woont hij alweer 15 jaar op Bali, maar hij blijft kunstenaar Pur Sang. Hij moet simpelweg iedere dag tekenen of schilderen. Met een enorme gedrevenheid verwerkt hij zijn dagelijkse indrukken en emoties op doek of papier.

Zijn werk is altijd een directe reflectie van zijn eigen leven. Waar hij vroeger vooral de liefde voor zijn (ex)vrouw Jeane uitte in sensuele portretten van haar, laat Nico nu meer van zichzelf zien. We zien Vrielink voorbijkomen in zijn nieuwe werk als krachtige stier, trouwe hond en oude wijze man. Na bijna 40 jaar kunstenaarschap is het werk geëvolueerd van projectie naar zelfreflectie. U voelt daarin een zeker existentialisme, wie ben ik en wat definieert mij?

Het antwoord daarop is voor de oplettende kijker niet moeilijk te ontdekken. Passie! Voor zijn kinderen en de vrouwen van zijn leven, voor de omgeving waar hij woont, zijn honden, voor de kunst, maar bovenal voor het leven zelf.

Expositie

De expositie “PUR SANG” start op zaterdag 25 mei en zal lopen tot zaterdag 29 juni 2019. We laten daarin een grote diversiteit aan recent werk van Nico Vrielink zien. Schilderijen van museaal formaat in olie- en acrylverf maar ook kleinere houtskooltekeningen passeren de revue.

Daarnaast zal ook nieuw werk van beeldhouwer Gerard Engels gepresenteerd worden. Engels is vooral gekend om zijn paardenhoofden en torso’s in brons en hout. Een door Engels zelf ontwikkeld procedé voor het opbouwen van een beeld in smalle stroken was maakt dat zijn werk, eenmaal gegoten in brons, erg herkenbaar is.

De vernissage is op zaterdag 25 mei van 15:00 tot 17:00 uur in aanwezigheid van beide kunstenaars.

Galerie Hans Persoon

Galerie Hans Persoon is een galerie voor hedendaagse kunst. In een galerieruimte van 300m2 presenteert eigenaresse Noortje van de Ven wisselende exposities met werk van nationaal en internationaal gewaardeerde kunstenaars.

In iedere tentoonstelling wordt onder de noemer van een thema gezocht naar een spannende combinatie van verschillende kunstdisciplines. Het aanbod omvat onder meer schilderijen, fotografie, sculpturen, glas en grafiek. Daarnaast is een kleine collectie van van de Ven’s eigen werk als goudsmid te koop.

 

Galerie Hans Persoon 

Domein Oogenlust

5521 NV, Eersel

Hees 4d

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN