Expositie IMPRESSIONS

Expositie IMPRESSIONS

NU te zien bij Galerie Hans Persoon: expositie IMPRESSIONS 20 augustus t/m 28 september

We hebben alweer een prachtige tentoonstelling voor u samengesteld met werk van Jan Peter van Opheusden, Ellen Geerts en Frank Lejeune.

De expositie ‘Impressions’ geeft heimwee naar warme oorden, blauwe wateren, exotisch eten, zomerromances en dansen op feestjes met vrienden en familie.

Wij houden het heerlijke vakantiegevoel graag nog even vast!

Het doek als palet

Jan Peter van Opheusden beeldhouwt, zeefdrukt en schildert. Jan Peter schildert snel, niet alleen met de kwast maar ook met zijn handen.

Hij beschouwt het doek als zijn palet en werkt het liefst met acryl, lekker vlug. Gezwind als het leven. Gemengde technieken, met krijt als basis voor het juiste effect.

Oproepen van ervaringen

De landschappen van Ellen Geerts zijn niet zoals men ze in de realiteit waarneemt. Ze zoekt naar grenzen tussen figuratie en abstractie.

Het gaat haar vooral om het overbrengen van de sfeer en meer nog om het oproepen van ervaringen en herinneringen aan het landschap.

interessante 3D vormen

Frank Lejeune schildert zijn beelden, of beeldhouwt hij schilderijen? Door natte klei eindeloos te walsen en uit te rekken, draperen en plooien ontstaan interessante 3D vormen die aan textiel doen denken.

Nadat de beelden gebakken zijn beschildert hij ze met acrylverf in felle contrasterende kleuren waardoor ze gelijkenissen vertonen met de schilderijen die hij ooit maakte.

De expositie IMPRESSIONS is te zien van 20 augustus t/m 28 september 2019.

Op zaterdag 31 augustus zijn de kunstenaars vanaf 14:00 uur aanwezig om met u in gesprek te gaan over het getoonde werk.

Galerie Hans Persoon

gevestigd op Domein Oogenlust in Eersel.

Hees 4d

5521 NV Eersel

EXCELLENT WONEN & LEVEN