Landelijke & luxe overnachting | Finca Cortesin

Landelijke & luxe overnachting | Finca Cortesin

Discrete luxe

Op 30 minuten rijden van Marbella en 75 minuten van Malaga zit het bijzonder ruime resort Finca Cortesin. Het resort is uniek in zijn soort en lijkt een wereld verwijderd van het mondaine en opzichtige Marbella. Ondanks het fikse prijskaartje dat aan een hotelnacht kleeft, zult u haast geen ‘nouveau riche’ publiek aantreffen.

Het landgoed huis trekt voornamelijk een Europees publiek aan tussen de 35 en 65 jaar waarvan 43 % een terugkerende gast is. Een stijgende doelgroep zijn de Amerikanen en Brazilianen.

De charme van het hotel zit hem in de rust, ruimte, de perfect onderhouden omringende tuinen van 2,3 hectaren en comfortabele inrichting. Naast de goed geïmplementeerde gastronomie is Finca Cortesin voornamelijk bekend om zijn wijd uitgestrekte golfbanen.

Naast de 67 hotelkamers is het ook mogelijk om een vier of vijf kamer- tellende villa te verblijven met bijbehorende hotelservice.

Gastronomie

Het restaurant telt drie restaurants met allen een eigen identiteit. Gasten van buitenaf zijn ook welkom in de restaurants. Het met een Michelin-ster bekroonde Kabuki raw serveert Japans eten met een mediterraanse invloed.

Er wordt veel gebruik gemaakt van rauwe ingrediënten en de keuken is met recht hip te noemen. Het wat klassiekere El jardin de Lutz heeft een Spaanse keuken die in de rijk gedecoreerde zaal kan worden genuttigd, of eventueel op het terras onder de 100 jaar oude olijfbomen.

Het Italiaanse restaurant Don Giovanni iets verderop serveert simpele doch smaakvolle gerechten zoals verse pasta en pizza’s. In de blue bar kunnen er cocktails worden gedronken totdat de laatste gast weg is. Het hotel hanteert geen sluitingstijd voor de bar. Kinderen zijn niet welkom in de bar, maar wel in de nabij gelegen bibliotheek of Patio de luz.

Smaakvol

De inrichting van het hotel werd onder handen genomen in 2009 door de inmiddels overleden Portugese architect Duarte Pinto Coelho. De gezamenlijke ruimtes in het hotel hebben tien jaar na data de signatuur van de uit Cascais afkomstige Pinto Coelho behouden, maar de 67 hotelkamers zijn vernieuwd door de zussen Ana en Christina Calderon uit de Spaanse stad Bilbao.

Het hotel heeft een Moorse stijl aangenomen met een lichte Franse invloed op de kamers. Smaakvol te noemen is (ook) de kleine kledingwinkel Bakar, die je in The plaza kunt vinden naast de kunstgalerie. De winkel is onder leiding van de zus van de eigenaar van o.a Finca Cortesin – Javier López Granados- en geeft ruimte aan internationale (niche) merken en kleine ontwerpers.

Kamers en spa

De kamers die allen verschillend en klassiek zijn ingericht ogen ruim, hoog en licht. De kleinste kamer is zo’n 50 vierkante meter en de grootste 200. Bij een aantal kamers zit er een klein privé zwembad bij op het terras. De sfeer op de kamers voelt luxe en comfortabel aan door het gebruik van mooie materialen en een weldoordachte indeling.

We zien grote dubbel-gevoerde gordijnen, fijn bedlinnen en een zeer ruime badkamer met groot ligbad in de junior suite seaview. In de badkamer zijn twee kasten aanwezig waar men zijn spullen kan opbergen. De verzorgingsproducten van het Engelse merk Penhaligon’s herinneren ons aan de (goede) zorg die tot in detail – zowel klein als groot- heerst in het hotel.

De 2200-meter tellende spa heeft een binnenzwembad, verschillende sauna’s, een sneeuwcabine, kapper, fitness met personal trainer en behandeling ruimtes.

Twee zwembaden

Het hotel telt twee zwembaden. Het eerste zwembad bevindt zich tegenover de spa en telt 35 meter. Kinderen zijn er welkom en er is een bar aanwezig waar wat kan worden gedronken en gegeten. Het olympische zwembad telt 50 meter en is rustiger wegens zijn iets verdere ligging. Het olympische zwembad is uitsluitend bedoeld voor volwassenen en er staan een aantal bedjes die geschikt zijn vanaf twee personen.

Beachclub Cortesin

Op vijf minuten rij afstand bevindt zich de beachclub van het hotel. De beachclub is in dezelfde stijl ontworpen als de zwembaden en voert een selectief beleid wegens zijn vrij hoge entree tarief. Voor gasten van het hotel is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de shuttlebus van en naar het hotel.

De ondernemende gast die graag de omgeving verkent kan zich melden bij de onopvallende – en zeer smaakvol versierde- hotel receptie waar er kan worden gekozen uit een aantal programma’s zoals onder andere het Malaga van Picasso, een tour door het cultuur-rijke Sevilla of een blauwvintonijn tour in Cadiz.

Finca Cortesin

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | WONEN & LEVEN