Genieten in hotel du rond point Champs- Élysees

Genieten in hotel du rond point Champs- Élysees

Italiaans design

Achter de bekendste avenue van Frankrijk – de Avenue des Champs- Élysees zit het boetiekhotel Hotel du rond point Champs- Élysees. Het hotel werd ingericht door het Milanese architectenbureau Dimore studio die tevens de Cire trudon winkels en het Hotel Saint-Marc inrichtte in het tweede arrondissement van Parijs. Het hotelgebouw heeft een artdeco stijl uit 1920 en is met zijn 36 kamers en suites in handen van mevrouw Villette-Vuitton.

Uitzicht op de Eiffeltoren

We verblijven in de Parisian suite met uitzicht op de Eiffeltoren. De suite heeft een kamer, badkamer en kleine woonkamer. De kleuren zijn vrij ongebruikelijk: zachtroze, paars en groen. We zien een kekke roze luipaardprint op de trappen die leiden naar de Parisian suite op de achtste etage. De kamers hebben net als de suites allen een vrij a-typische jaren 20 en 30 inrichting. Een voordeel van het hotel ten opzichte van andere hotels is dat er veel zorg is gestoken in de akoestiek. Ondanks het feit dat je heel dicht op een drukke straat zit, maakt dat niet uit wat betreft het geluid. Bij gesloten ramen merk je niets van de ligging van het hotel. De originele tegelmozaïek uit 1920 in de badkamer is gerestaureerd, en zelfs de meest kleine details zijn bewaard.

Zwembad en hamam

In de kelder bevindt zich het dertien-meter lange zwembad met hamam. De tegels rondom het zwembad doen denken aan het vroegere schoolzwemmen, maar dan met een vleugje toegevoegde flair. Het zwembad en hamam zijn uitsluiten te gebruiken door gasten van het hotel.

Geluk begint bij een rustig ontbijt

Geluk begint bij een rustig ontbijt- Somerset Maugham, dat siert er op het ontbijtmenu. Het ontbijt wordt geserveerd in een kleine zaal waar de speelse designdetails goed tot hun recht komen. De (her)beklede panterprint stoelen van designer Warren Platner voor Knoll in combinatie met de rode moderne stoelen vormen een origineel duo aan de ontbijttafel. Het ontbijt zelf is van goede kwaliteit door het verse brood en de (chocolade) croissants, de kaassoorten en verse sappen.

Hotel de rond Point Champs-Élysees

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | magazine