Genieten op hoog niveau

Genieten op hoog niveau

Zwitserland

Het Atlantis hotel is onderdeel van de Giardino hotelgroep. Het hotel is in handen van  oud-chef Philippe Frutiger  en oud-apotheker Daniela Frutiger. Opvallend is de zorg die er is gestoken in het culinaire-en wellness aspect van het hotel. Het hotel werd in 1986 opgericht en stond toen bekend om zijn bijzondere architectuur uit handen van de Zwitserse architecten Annemarie & Hans Hubacher en Peter Issler. Het hotel ontving in het verleden veel grote (pop)sterren als Frank Zappa, Grace Jones en Freddie Mercury. In 2015 werd het hotel compleet gerenoveerd om vervolgens 95 kamers en suites aan te kunnen bieden. Het hotel ligt iets buiten het centrum op de Uetliberg tussen de bossen. Er is de mogelijkheid om dagelijks vanaf 8 uur in de ochtend elk uur gebruik te maken van een chauffeur die u kosteloos naar het centrum brengt. Elk halfuur kunt u vanuit Bürkliplatz in het centrum terug naar het hotel worden gebracht.

Zakenreis

Het hotel leent zich goed voor een (kort) zakenverblijf of afspraak. De bosrijke omgeving, de ruimte en het uitzicht zorgen voor goede (zakelijke)omstandigheden. De kleinste kamer beslaat zo’n 30 vierkantenmeter, de grootste suite bijna 2000. Opmerkelijk is de Royal Residence suite qua ontwerp. Het weelderige interieur is een groot contrast met de normaliter moderne en minimalistisch ingerichte kamers. De Royal Residence zou vooral een publiek uit het Midden-Oosten aantrekken. De wat strakkere kamers zijn ingericht met meubels van Molteni en Patricia Urquiola. De ruime badkamers zijn simplistisch ontworpen doch functioneel. Mede-eigenaresse Daniela Frutiger ontwikkelde een verzorgingslijn met amandelolie voor de spa Dipiu die terug te vinden zijn in de badkamers.

Ontspanning

Het hotel heeft een buitenzwembad  van 25 meter dat gedurende de zomer kan worden gebruikt. Binnenhuisarchitecte Inge Moore ontwierp de spa van 1500 vierkantenmeter met binnenzwembad. De moderne spa heeft uitzicht op een klein stukje natuur waar je het water over de grote grijze stenen ziet lopen. Naast de stoomcabine, sauna, fitnessruimte en kapper is er de mogelijkheid om een spa-behandeling te boeken volgens de Indiase Ayurvedische leer. Die holistische benadering wordt doorgetrokken naar het restaurant  Hide & Seek.

Culinair

Showpaard van het hotel is het met twee sterren bekroonde restaurant Ecco onder leiding van chef-kok Stefan Heilemann. Voor een wat meer casual restaurant ervaring kunt u het restaurant naast Ecco bezoeken, namelijk restaurant Hide& Seek. Het restaurant serveert een aantal moderne gerechten die ingrediënten bevatten uit de Ayurvedische leer. De gerechten kunnen worden bekeken op de digitale menukaart, en het kleine kaartje met naam van de persoon die u bedient kunt u terug vinden op tafel. Het variërende aanbod op de menukaart zorgt voor een diner waarbij meerdere wensen kunnen worden vervult. Zo kun je bijvoorbeeld terecht voor een hartverwarmende wortelsoep met kardemom en kokos of een entrecote met zoete aardappel, mosterd, pompoen en bietjes.

Na het diner is er de mogelijkheid om de sfeervolle Hide & Seek bar te bezoeken waar er in het weekend live piano wordt gespeeld. Op zondag wordt er een grote brunch geserveerd, en het ontbijt dat dagelijks tot 11.00 wordt geserveerd is met zijn vele gezonde opties een aanrader.

Giardino hotel Zurich

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | WONEN & LEVEN