Gucci Osteria, het restaurant van modemerk Gucci

Gucci Osteria, het restaurant van modemerk Gucci

Centrum van Florence

Begin 2018 opende het Italiaanse  modemerk Gucci in samenwerking met de Italiaanse driesterren-chef Massimo Bottura de Gucci Osteria aan de Piazza della Signoria in hartje Florence. De vrouwelijke chef Karime Lopez is de uitvoerend chef van het restaurant, en mag in goed overleg met het brein Bottura haar culinaire invloeden de vrije loop geven.

Onderscheidende keuken

Het restaurant is onderdeel van de Gucci Garden, een soort museum, winkel en kunstexpositie ineen. Je kunt in het restaurant eten zonder het museum te bezoeken, al is het reserveren van een tafel wel aanbevolen in dit populaire restaurant. Het restaurant onderscheidt zich van de meeste Florenciaanse restaurants door zijn speelse internationale keuken, hippe interieur en redelijk betaalbare gerechten. Het chique en smaakvol ingerichte restaurant weet volgens de chef een verschillend publiek te trekken. Karime Lopez: ”Wat ik interessant vind is dat de doorgewinterde foodies het mode aspect in ons restaurant ontdekken, terwijl het mode publiek zich juist laat verrassen door nieuwe smaken´´.

EXCELLENT magazine zag tijdens zijn bezoek een mix van internationale toeristen, hippe en bemiddeld ogende locals en kleine gezinnen. Over het algemeen kiest men wel specifiek voor de Gucci Osteria vanwege de naam en de kwaliteit die achter het restaurant schuilen concludeerden we.

Menu

Op het menu staan gerechten uit allerlei landen: we maken een culinaire wereldreis dankzij de ceviche uit Peru, de beroemde Italiaanse tortellini, de Mexicaanse Tostada en de Japanse buns met buikspek. Die laatste twee zijn een van de meest bijzondere gerechten volgens uitvoerend chef Karime Lopez:”de bonito tostada en de Japanse bun hebben een bijzondere betekenis voor mij, de tostada omdat ik net zoals het gerecht eveneens uit Mexico kom, en de buns zijn een ode aan mijn Japanse man die kok is bij Bottura’s driesterrenrestaurant Osteria Francescana ´’. Lopez deed onder andere ervaring op bij de bekende restaurants  Central, Peru, Noma, Denemarken, Mugaritz, Spanje en Ryugin in Tokyo.

Een groot aantal gerechten op de kaart bevat verfijnde smaken en texturen, maar voor de wat meer ‘doorsnee trek’ zijn er de hotdog, en de fashion-achtige hamburger met het lokale chianina vlees.  Qua desserts zien we een aantal originele opties waarvan de ‘Not a Carrot Cake’ en het meringue-bergamotdessert favoriet zijn.

Bottura de Gucci Osteria

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | WONEN & LEVEN