Nolinski | sexy designhotel in Parijs

Nolinski | sexy designhotel in Parijs

Louvre

Vlakbij het bekende Louvre, Palais-Royal en op een steenworp afstand van Opera zit designhotel Nolinksi. Het hotel is ingericht door de Franse interieurarchitect Jean-Louis Deniot. Zijn gewaagde – naar Franse begrippen – en minimalistische stijl trekt steeds meer buitenlandse (privé) klanten aan. Gek genoeg is zijn hoofdkantoor in Parijs gevestigd ondanks het feit dat hij bijna geen klussen meer in Frankrijk heeft. Een uniek hotelontwerp in zijn eigen land dus!

Interieur

We zien veel grijze en lichtblauwe tinten in combinatie met felle kleuren. Het hotel is vrij recent geopend – juli 2016-  en dat is te merken aan de staat ervan. De tapijten zijn nog lekker zacht, de bedden stevig en het beddengoed stralend wit. De 45 kamers en suites zijn verdeeld over zes etages en allen anders. De suites zijn net kleine Parijse appartementen met uitzicht op Avenue de l’opera.

De kleinste kamer is de chambre classique met zijn 21 vierkante meter, de grootste de suite Josephine van 54 vierkante meter. Het indrukwekkende grote trappenhuis is een ware eyecatcher voor designliefhebbers. De zeer felle etage-entreedeuren die per etage verschillend gekleurd zijn steken goed af bij de grijs gemêleerde muren. We testten de chambre deluxe uit en waren gecharmeerd van de ruime kamer, verse bloemen en de beste -dikke- badstof slippers ooit. De simpele en schone badkamer met ruime douche viel eveneens goed in de smaak.

Faciliteiten en amusement

In de warme en donkere kelder bevindt zich het 16-meter lange zwembad met sauna. Een fijne bijkomstigheid van het vijf-sterren hotel is de telefoon die onbeperkt kan worden gebruikt voor internet en telefoneren in Europa, Canada en Amerika.

In de Grand salon vindt zo nu en dan een cabaretvoorstelling plaats. Tevens kunnen er cocktails worden gedronken in de Grand salon van mixologist Lucas Bruneau-Boussard en Thibaut Helard. Kinderen zijn in het Nolinski hotel ook van harte welkom.

Brasserie Rejane

Bij een luie avond is het mogelijk te dineren in de brasserie op de begane grond. De brasserie serveert klassiek Franse gerechten van goede kwaliteit met elke dag een andere dagschotel.

Een aanrader zijn vooral de simpele maar zeer smaakvolle desserts. Deze zijn uit handen van toppatissier Yann Brys, die tevens een winkel runt in het onlangs geopende zusterhotel Brach. De prijzen zijn bij brasserie Rejane naar Parijse begrippen toegankelijk als u zich bedenkt dat u in een luxe ingericht restaurant zit.

Winkel Rej

Een delicatessenwinkel rechts naast de ingang van het hotel. U kunt hier snel even koffie drinken en een sandwich to go kopen. Daarnaast is het mogelijk om typische Franse delicatessen mee te nemen als souvenir. Niet ver van het hotel zit ook sterrenzaak Restaurant du Palais Royal die eveneens bij de hotel groep hoort.

Nolinski Paris

Ter informatie:

Nolinski is onderdeel van Evok hotels collection die onlangs een ander design hotel opende: Brach in het zestiende arrondissement.

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | wonen & leven