Opening ”Geïnspireerd”

Opening ”Geïnspireerd”

Op zondag 20 januari vindt de grootse opening plaats van expositie Geïnspireerd bij Galerie Bonnard. Vanaf 14.00 bent u welkom om te genieten van de live muziek met harpiste en zangeres Inge Frimout. En om 14.30 zal de officiële opening zijn in aanwezigheid van de kunstenaars.

Ook deze keer hebben David en René een bijzondere selectie van kunstenaars weten te vinden voor een inspirerende expositie. Dit keer tonen Anne-Rixt Kuik, Erik Zwaga, Rein Pol, Victor Muller en Bibi Smit hun werk.

Anne-Rixt Kuik
Met haar werk vertelt ze een verhaal. Het verhaal van alle mensen is het verhaal van emotie. Mensen bestaan uit verschillende lagen, legt Anne Rixt uit, zo wil ik dat ook in mijn werk laten zien. ”Ik speel met de verfhuid, momenteel experimenteert ze met epoxy hars, hierdoor gaan de onderlaag van olieverf en de bovenlaag van hars samenwerken en krijg je een bijzonder ‘ dromerig’ effect. ”De kragen in het werk van haar doen denken aan de oude meesters zoals Frans Hals.

Erik Zwaga
Begonnen in de trant van de Romantische school is Erik Zwaga steeds meer gaan zoeken naar een eigen beeldtaal. Dat is een tamelijk moeizaam proces geweest. Na een abstracte periode van tien jaar is de kunstenaar in 2011 teruggekeerd naar realistisch werk. De rust die Zwaga aantrof bij stillevens paste op dat moment goed bij wat hij wilde weergeven, maar ook binnen het stilleven ging zijn zoektocht naar eigenheid verder. Van de kunstenaar laten we tijdens de expositie ‘Geïnspireerd’ stillevens zien, bijzonder composities in bijzonder sferisch palet.

Rein Pol
Vanaf 1976 is Rein Pol beroepsmatig werkzaam als kunstschilder. Hij heeft steeds een scherp oog voor de zeggingskracht van het schijnbaar onbeduidende detail. Elk thema dat Pol schildert wordt verbeeld in een heldere, harmonische compositie met grote aandacht voor lichtval, stofuitdrukking, ruimte- en kleurwerking. De schilderijen zijn niet bedoeld als exacte kopie van de werkelijkheid om ons heen, maar als verbeelding van de éigen werkelijkheid! Met zijn werk wordt Pol wel gerekend tot de Noordelijke Figuratieven.

Victor Muller
Stillevens, verborgen tuinen, stille wateren met zorgvuldig geboetseerde boompjes, om maar wat onderwerpen van de kunstenaar te noemen. We stellen Victor Muller, kunstenaar uit Utrecht, tijdens de expositie ‘Geïnspireerd’ voor met een prachtige serie fonkelnieuw werk. De werken van deze kunstenaar kennen veel verhalen, alles is zorgvuldig gecomponeerd en bij elkaar gezet. Niet alleen de schilderijen, ook de titels spreken tot de verbeelding en roepen andere tijden op.

Bibi Smit
Voor Smit is niets statisch. Dat glas een zacht, sterk, en levend materiaal is dat net zo in beweging is als het leven zelf, toont de glaskunstenaar in een serie zwarte torso-vazen. Deze trekt de aandacht vanwege hun wulpse vormen en sensuele poses. De verrassende brons-bruine binnenzijde roept associaties op met weidse luchten vol nevelige wolkenslierten. Van deze serie hebben we drie vazen in onze collectie. Daarnaast verrassende verstillende vormen en kleuren die steeds associaties oproepen met levende vormen. Bijzonder is de natuurlijke schittering van het glas die door de bewerkingen van de kunstenaar versterkt worden.

Deze bijzondere werken bezichtigen én erover spreken met de desbetreffende kunstenaars? Kom dan zondag 20 januari naar de opening bij Galerie Bonnard!

EXCELLENT | Magazine