Relais Christine, rustpunt in druk Parijs

Relais Christine, rustpunt in druk Parijs

Het hotel bevindt zich in een van de meest charmante buurten van Parijs. De wijk Saint-Germain-des-Prés trekt door zijn vele goede restaurants, winkels en kunstgalerieën veel mensen aan. Een nadeel daarvan is dat de wijk soms enorm toeristisch overkomt, en bijna altijd erg druk is.

Bij Relais Christine ontduik je die drukte doordat het in een klein straatje -de Rue Christine- is gelegen waar weinig gebeurt. Dat er weinig gebeurt is helemaal niet erg gezien het feit dat het er 500 meter verderop enorm bruist.

Parking en faciliteiten

Bijzonder aan het hotel is dat ze naast het hotel een privéparking hebben die in de kamerprijs zit inbegrepen. Naar Parijse begrippen is dat luxe gezien de schaarste aan parkeerplekken in het centrum.

In de historische kelder bevindt zich een Guerlain spa met hammam, douches en behandelkamers. Voor wie graag fietst zijn er Hollandse fietsen te leen, of is er de mogelijkheid een Fiat 500 s te huren tegen een meerprijs.

Service

De service bij Relais Christine is persoonlijk, degelijk en sympathiek. Het hotel voelt bijna aan als een chique hotel in een Zuid-Frans dorpje, maar met de glamour van Parijs. Niet zo gek ook als je bedenkt dat het eigendom is van dezelfde familie-tevens eigenaar van het Saint James hotel te Parijs- sinds 1979.

De charme van het hotel zit hem in de kleine details. We zien die  goed terug in het ontbijt: perfect verzorgd, veel keuze en gezonde (verse) opties als alternatief.

Laura Gonzalez

Het interieur van het 48-kamer tellende hotel werd verzorgd door beroemd en veelgevraagd interieurarchitect Laura Gonzalez. Het muurbehang en de stoffen komen van grote namen als Pierre Frey, Hermès en Le Manach en combineren goed met het marmer en koper dat we veel terugzien in de badkamers.

Het hotel ademt beslist geen sobere Scandinavische sfeer: we zien veel drukke patronen, goud en kleur. More is more lijkt hier wel het adagium te zijn!

Relais Christine

Tekst: Marina de Massiac

EXCELLENT | wonen & leven