Een tweede woning? Steeds populairder…

Een tweede woning? Steeds populairder…

Wie een tweede huis heeft, kan er op vrijdagmiddag na het werk naartoe gaan en zondagavond weer terugkeren naar huis. “Dan kunt u volop genieten van uw eigen droomhuis. Geen gedoe met het boeken van een hotelkamer, maar ontspannen in uw eigen omgeving.”

 

Een tweede huis, vooral als recreatiewoning is sterk in populariteit gestegen. Volgens Makelaarsvereniging NVM is er een gezonde stijging te zien.

Ook voor middeninkomens

Een tweede woning is niet alleen weggelegd voor particulieren met een dikke portemonnee. Ook middeninkomens ontdekken steeds vaker de voordelen van een extra woningaankoop. Deels heeft dat te maken met financiële aspecten: het is voordelig om een tweede woning te kopen, want het kent zo zijn gemakken.

De aanschaf

Voor de aanschaf van een vakantiewoning wordt gemiddeld 234.000 euro geïnvesteerd, terwijl de grootste groep kopers een budget heeft tussen de 100.000 en 200.000 euro. U hoeft niet meteen twee ton te investeren, want er zijn al recreatiewoningen beschikbaar voor 40.000 of 50.000 euro. Bovendien speelt de huidige markt in op de de vraag met de bouw van goedkope vakantiewoningen.

Waar?

Spanje, het meest populair is voor een investering in een tweede woning. Daarna volgen Frankrijk, Italië, Portugal, Nederland & Oostenrijk. Als het gaat om ons eigen land, dan zijn met name de toeristische regio’s in trek. Zeeland is populair, dat geldt tevens voor Noord-Holland en de Veluwe.

 

 

 

EXCELLENT | WONEN & LEVEN