TARTAN TWEED lifestyle

TARTAN TWEED lifestyle

Kwaliteit wol-producten waarmee (en waarvan) u een warm gevoel krijgt!

Onder het mom “klein maar fijn” is TARTAN TWEED van 28 november t/m 1 december 2019 in stand-nummer 314 in hal 3 op de Excellent Woonbeurs in Ahoy present.

Met “klein” bedoelen wij de grootte van de stand, met “fijn” onze kwalitatief zeer hoogwaardige en natuurvriendelijke 100% wollen plaids, kussens, sjaals, mutsen, petten en truien! Ondanks de geringe ruimte presenteren wij tijdens de beurs een grote verscheidenheid aan wol-producten voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

Liefde voor wol-producten

Enkele jaren geleden is onze liefde voor (specifiek natuurlijke) wol-producten ontstaan.  In onze Europese zoektocht naar kwaliteit kwamen wij in contact met enkele authentieke weverijen.  Het besluit om ons in wol-producten te specialiseren was snel genomen en onze onderneming TARTAN TWEED kreeg snel vorm.

De producten waarop wij ons het eerst gericht hebben, waren specifiek bedoeld voor het verfraaien van een interieur en voor een bijzondere kleding-stijl.

Vervolgens hebben wij dit verder uitgebreid met prachtige originele vissermans-truien, gemaakt van Donegal-wol, van de bekende merken Fisherman out of Ireland en Irelandseye.

Wij bieden onze producten aan via verkoop op fairs, vanuit een showroom en via de webshop op onze website www.tartantweed.nl.

Bijzondere wol-soorten

Alle producten zijn gemaakt van bijzondere wol-soorten. Pure wollen plaids, lamswollen kussens, alpaca sjaals, merino capes, alsmede diverse producten met een combinatie van deze wol-soorten.  Ook de truien zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen.

Alles is verkrijgbaar in diverse afmetingen en/of maten en is speciaal bestemd voor de consument, die bewuste keuzes maakt en kwaliteit waardeert.

Traditionele ambacht

De producten komen van weverijen in Engeland, Schotland, Ierland en Denemarken en worden door onszelf zorgvuldig geselecteerd en ingevoerd. Hierdoor hebben wij telkens de nieuwste collecties met een goede balans tussen modern, innovatieve dessinering en traditionele ambacht en dat tegen zeer gunstige prijzen.

Een deel van onze producten betrekken wij van een Britse weverij, die o.a. gespecialiseerd is in de productie van Tartan plaids, kussens, sjaals en capes. Dit bedrijf is opgericht in 1837, maar in het ruim 180-jarig bestaan is er natuurlijk veel veranderd in de productietechniek. Van handweefgetouwen naar een compleet machinepark waar de ruwe wol door verven, spinnen en weven verwerkt wordt tot fraaie eindproducten. Wij delen graag enkele foto’s van de productiehal, maar vooral van de prachtige producten die zij voor ons fabriceren.

Met TARTAN TWEED willen wij garant staan voor kwaliteit en iedereen laten genieten van goede, pure en mooie wol-producten!

Tartan Tweed BV

Bezoek Tartan Tweed op de EXCELLENT woonbeurs 2019!