Te koop | Vrijstaand schoolgebouw

Te koop | Vrijstaand schoolgebouw

Uniek vrijstaand schoolgebouw aan de Amstel in het karakteristieke Nes aan de Amstel.

Het schoolgebouw (536 m²) is in 2014 getransformeerd naar een uitzonderlijk mooi volledig verbouwd woonhuis, oa voorzien van aardwarmte, koelsysteem (vloerkoeling en verwarming) en demotica. Gelegen op een van de mooiste locaties onder de rook van Amsterdam en Amstelveen met weids uitzicht over water en weilanden, op een prachtig perceel van ca. 1295 m².

Het betreft hier een zeer bijzonder gebouw, gemeentelijk monument, gebouwd in 1921 en tot 1975 als onderwijsinstelling in gebruik gebleven. Maar na 2014 volledig verbouwd/getransformeerd naar een uniek woonhuis met aan alle kanten een vrij en weids uitzicht over de voorgelegen Amstel/Ronde hoep en achtergelegen weilanden.

Wonen aan de Amstel met deze unieke eigenschappen van veel grond in het heerlijke buitengebied geeft een comfortabel woongevoel. Het royale perceel biedt u alles wat u kunt verwachten. Een zeer ruim hoofdverblijf, grote tuin, weiland/grasland, volop parkeerruimte en een aanlegsteiger voor de deur.

Naast bewaard gebleven details aan de buitengevel zijn ook aan de binnenzijde historische zaken terug te vinden. De hoge ruimten (de voormalige klaslokalen, met een hoogte tot 4,75 m) dragen verder bij aan een bijzonder ruimtegevoel.

De woning heeft drie woonlagen, een entree en drie woonruimtes (zit,eet en werk/poolkamer) op de begane grond verdieping, de slaapkamers en badkamers op de eerste verdieping en de speelkamer op de tweede verdieping. Via de keuken is er een entree naar het terras aan de achterzijde en daal je via een houten trap af naar de tuin.

Op de eerste verdieping bevinden zich vier geweldige slaapkamers waarvan één met inloopkast, drie badkamers een wasruimte. De slaapkamers hebben een fantastisch uitzicht over de velden aan de achterzijde en een onbelemmerd zicht op de Amstel/Ronde hoep aan de voorzijde.

Op de tweede verdieping bevindt zich één grote ruimte welke nu in zijn geheel in gebruik is als speelkamer.

Bekijk de gehele woning op de site van Heeren Makelaars.

EXCELLENT wonen & leven