Wonen in een tiny house

Wonen in een tiny house

Een woontrend die tegenwoordig weer veel aandacht krijgt is het minimalisme. Je hebt maar weinig nodig om prettig en gelukkig te kunnen wonen. Dus waarom ook niet wonen op weinig vierkante meters? En hier is natuurlijk op ingespeeld: een tiny house.

 .   

Klein maar knus

Deze (soms verrijdbare) huizen zijn niet veel groter dan 15 m² en van alle gemakken voorzien. Van een slaapkamer tot badkamer en natuurlijk een (tiny) kitchen. Doordat alles zo op elkaar is gezet voelt het naast klein ook heel knus aan. Het straalt warmte en gezelligheid uit. In de meeste tiny houses bestaat de inrichting voornamelijk uit hout. Een licht materiaal dat makkelijk bewerkbaar is. En wat het een natuurlijke look geeft.

      

Alleen tot gezinnen

De tiny houses worden bewoond door iemand alleen, stellen en zelfs gezinnen met kleine kinderen. Zeker de verrijdbare tiny houses zijn populair. Deze zijn vaak te huren voor een (langere) vakantie maar zeker ook te koop als vaste woning. In de huizen wordt gebruik gemaakt van allerlei handige trucjes om ruimte te bespraken én optimaal te benutten. Zo is het bed vaak geplaatst op een vide in de nok. Mocht er dan een trap geplaatst worden dan functioneert deze ook gelijk als opbergkast. De eettafel functioneert ook gelijk als bar of keukenblad.

  

   

EXCELLENT | Magazine